Serviciul Permise Bucuresti se reorganizeaza de luni - iata noutatile

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 07:35
7746 citiri
Serviciul Permise Bucuresti se reorganizeaza de luni - iata noutatile
Foto: Arhiva Ziare.com

Activitatea Serviciului Permise Bucuresti se va reorganiza incepand de luni, astfel incat sa fie scurtat timpul de asteptare la ghisee, de eliberare a documentelor, precum si termenul de programare la proba practica a examenului pentru obtinerea carnetului de sofer.

Astfel, serviciul va functiona in doua schimburi:

  • Schimbul I de la 8:00 la 16:00, programul de lucru cu publicul fiind 8:00-15:30
  • Schimbul II de la 11:30 la 19:30, programul de lucru cu publicul fiind 11:30-19:00.

Prin aceasta reorganizare, se asigura o suprapunere a celor doua schimburi timp de patru ore, ceea ce va permite ca in intervalul orar 11:30 - 15:30, cand se inregistreaza cel mai mare numar de solicitanti, sa fie deschise un numar sporit de ghisee, precizeaza un comunicat al Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti.

Astfel, numarul minim de ghisee deschise pe intervale orare va fi de 25 intre orele 8:00 - 11:30, 40 intre 11:30 si 15:30 si 23 intre 15:30 si 19:00.

Totodata, in vederea reducerii timpului de asteptare pentru eliberarea documentelor si a cresterii calitatii serviciilor oferite, de la 1 noiembrie, Directia transmite cetatenilor permisele de conducere prin intermediul serviciului de curierat al Postei Romane, se mai arata in comunicat.

La depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere sau a duplicatului, solicitantii vor primi inscrisuri doveditoare inlocuitoare, cu drept de circulatie de 15 zile, urmand ca permisele de conducere sa fie transmise la adresa mentionata de solicitant in termen de doua zile lucratoare.

Aceasta masura se va aplica si in cazul candidatilor declarati "Admis" la proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere, nemaifiind necesara prezentarea ulterioara a acestora la sediul SPCRPCIV Bucuresti.

In cazul in care livrarea permisului nu poate fi finalizata prin intermediul serviciului de curierat, acesta va putea fi ridicat ulterior de la sediul din Bucuresti, situat in Soseaua Pipera, nr. 49, Sector 2, de la un ghiseu specializat, cu program de lucru cu publicul, zilnic, intre orele 15:30 - 19:00, disponibil si pentru cetatenii care nu doresc sa le fie trimise prin posta documentele.

Pentru cetatenii care doresc sa obtina un permis de conducere, programul pentru examinarea teoretica este marti, intre 8:00 si 19:00, miercuri, intre 08:00 - 16:00, joi intre 08:00 - 16:00, in timp ce pentru proba practica, zilnic, minim 22 de examinatori vor putea evalua aproximativ 300 de candidati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Serviciul Permise Bucuresti program , #administratia