Simirad: Miercuri a fost in toata tara ziua bocanelii - se cauta "purici" in pereti

Joi, 19 Mai 2011, ora 14:24
2913 citiri
Simirad: Miercuri a fost in toata tara ziua bocanelii - se cauta "purici" in pereti
Foto: Antena 3

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a chemat joi echipaje SRI sa verifice toate birourile angajatilor pentru a fi sigur ca nu mai sunt instalate microfoane, ca in cazul vicepresedintilor CJ Victor Chirila de la PNL si Constantin Adascalitei de la PSD.

Constantin Simirad a dat asigurari ca miercuri, la nivel national, a fost ziua "bocanelii in pereti".

"Vreau sa va asigur ca la nivel national ieri (miercuri n.red.) a fost ziua bocanelii in toate institutiile publice din Romania. In toate primariile si consiliile judetene s-a dat cu ciocanul si cu surubelnita in pereti in vederea descoperirii eventualilor purici", a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Constantin Simirad a marturisit ca si in institutia pe care o conduce toti salariatii au bocanit prin birouri, miercuri, sa verifice daca nu au microfoane. Drept urmare, joi a chemat specialisti de la SRI ca sa faca o verificare amanuntita.

"S-au verificat birourile demnitarilor din CJ. Miercuri a fost bocaneala. Toti salariatii au bocanit prin birouri sa verifice. Am inteles ca si la Primaria Iasi au fost preocupati sa bocaneasca peretii, au umblat cu ciocanul si surubelnitele prin peretii.

Evident ca echipa care a venit din partea SRI si a verificat a fost rugata sa sape cu surbelnita locurile unde suna la gol. La mine in birou sunt mai multe astfel de locuri. Aveam niste lamele de ghips in parchet si au fost scoase si alea ca sa se verifice. SRI a avut echipamente specifice si a indepartat suspiciunea", a completat Simirad.

Isteria bocanelii a fost declansata dupa ce in birourile vicepresedintilor CJ Iasi, Victor Chirila de la PNL si Constantin Adascalitei de la PSD, langa tocurile usilor de intrare au fost gasite zidite in pereti microfoane, iar cei doi le-au scos la iveala in prezenta jurnalistilor.

La scurt timp dupa dezvaluire, procurorii DNA au sunat la Constantin Adascalitei si Victor Chirila ca sa ii cheme la audieri.

Aparatele descoperite au inscrise pe ele cate o serie si au dimensiunea de circa 4 cm. DNA a recunoscut la scurt timp ca aparatura a fost montata din ordinul procurorilor anticoruptie, cu aprobarea judecatorilor, si spune ca exista in lucru un dosar pe numele celor doi.

Acestia s-au prezentat joi dimineata, insotiti de avocati, la sediul DNA Iasi pentru a fi audiati. La iesire au declarat ca procurorii anticoruptie le-au comunicat ca exista un dosar penal, fara insa a le face publice acuzatiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Constantin Simirad Iasi, #ziua bocanelii descoperi microfoane , #administratia