Strada pe care se afla un hotel si gara din Eforie s-a surpat partial. Primaria cere sprijin urgent

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 15:31
3908 citiri
Strada pe care se afla un hotel si gara din Eforie s-a surpat partial. Primaria cere sprijin urgent
Foto: Arhiva (captura Youtube/RTV Galaxy)

O portiune dintr-o strada din statiunea Eforie s-a surpat, din cauza eroziunii solului si a precipitatiilor din ultima perioada, traficul in zona fiind restrictionat.

Pe strada respectiva se afla gara, un hotel, dar si mai multe locuinte.

Primarul Robert Nicolae Serban a convocat miercuri Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta pentru a discuta despre surparea pe o lungime de aproximativ 13 metri a strazii Garii din Eforie Sud. Pe o alta portiune, de aproximativ 53 de metri, strada este lasata, existand o diferenta de nivel fata de axul drumului de aproximativ 40 de centimetri.

"Din constatarea la fata locului a reiesit ca aceasta situatie a fost determinata de eroziunea naturala a solului in partea de est a Lacului Techirghiol si precipitatiilor care au cazut in ultima perioada. Exista riscul ca toata strada sa se surpe, facand astfel imposibila interventia la timp a autovehiculelor de interventie (Ambulanta, Pompieri, Politie) la locuintele riveranilor. In zona, functioneaza Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Arges apartinand U.M. 02241, depozitul de materiale si circa 6-7 imobile locuinte", se arata intr-un comunicat remis vineri de primarie.

Autoritatile locale au decis restrictionarea circulatiei in zona respectiva a autovehiculelor de peste 3,5 tone, circulatia desfasurandu-se pe o singura banda, fiind dispuse masuri de semnalizare.

De asemenea, in urma alunecarii de teren, reprezentantii Enel au intervenit si au mutat un stalp de retea electrica, iar reprezentantii RAJA au remediat avaria provocata de aceasta surpare.

Primaria Eforie a informat Apele Romane, custodele Lacului Techirghiol, Primaria Techirghiol, dar si Prefectura Constanta, Consiliul Judetean, ISU Dobrogea si Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral despre situatia de pe strada Garii.

Edilii locali se plang ca situatia trebuie rezolvata urgent, dar nu exista banii necesari la buget, motiv pentru care solicita institutiilor abilitate sprijin financiar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#strada Eforie surpat Gara , #administratia
Comentarii