Trei asociatii explica de ce Capitala este administrata dezastruos: "Trei ani de mandat, PMB zero barat!"

Luni, 29 Iulie 2019, ora 19:00
4709 citiri
Trei asociatii explica de ce Capitala este administrata dezastruos: "Trei ani de mandat, PMB zero barat!"
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax.ro/Hepta.ro

Trei asociatii au intocmit o analiza din care reiese ca Bucurestiul a fost administrat dezastruos in mandatul Gabrielei Firea si al majoritatii PSD-ALDE. Documentul va fi prezentat publicului chiar vizavi de sediul Primariei Generale miercuri dimineata, inaintea sedintei Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB).

Asociatiile ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Organizatia pentru promovarea transportului alternativ in Romania (OPTAR) si-au intitulat analiza "Trei ani de mandat: PMB zero barat!".

Pana la acest moment, autorii studiului nu au facut public intregul continut al analizei, ci doar o parte dintre concluzii. Directorul CeRe, Oana Preda, a oferit, insa, pentru Ziare.com cateva detalii legate de cele mai mari neajunsuri ale modului in care a fost administrata Capitala, in ultimii ani.

Printre acestea se numara faptul ca actuala administratie nu si-a respectat promisiunile din campania electorala. Mai exact, se arata in analiza, administratia Firea a promis, printre altele, crese pentru copii si camine pentru batrani, dar nu le-a infiintat. In acelasi mod, administratia a promis noi piste pentru biciclete si benzi separate pentru mijloacele de transport in comun. Nici aceste promisiuni nu s-au concretizat.

Mai mult - transmit cele trei asociatii - oamenii nici macar nu pot afla cum sunt administrati banii publici, de vreme ce activitatea companiilor municipale infiintate de administratia Gabrielei Firea isi desfasoara activitatea netransparent.

In plus, cele mai multe dintre proiectele de hotarari - in afara celor care tin de urbanism - sunt introduse pe ordinea de zi a sedintelor CGMB fara sa fi fost supuse, anterior, unei dezbateri publice. Pana si consilierii generali se declara uneori suprinsi de proiectele de pe ordinea de zi a sedintelor CMGB....

Si, peste toate astea - mai transmit autorii analizei - bucurestenii nu pot nici macar sa ia cuvantul in Consiliul General. Motivul: desi regulamentul Consiliului permite acest lucru, procedura de urmat a fost pana acum atat de complicata incat, in ultimul an, un singur cetatean a ajuns sa vorbeasca intr-o sedinta de CGMB. Iata de ce.

"Articolul 50 al Regulamentului CGMB prevedea ca pentru a lua cuvantul in fata CGMB trebuia sa depui o cerere si apoi sa te prezinti la comisia de specialitate (de compenta careia era chestiunea la care dorea sa se refere cetateanul, in sedinta publica - n.red.) . Problema este ca respectivele sedinte de comisie nu sunt publice. Asa ca nu stiai cand si unde sa te duci la comisie. Deci, practic, nu ajungeai sa iei cuvantul.

Noi am reusit sa anulam in instanta acest articol 50. Decizia a fost data in luna iunie si pana acum nu a fost, inca, operationalizata. Urmeaza sa vedem cum se va proceda", a explicat Oana Preda pentru Ziare.com.

Asociatiile ActiveWatch, CeRe si OPTAR vor da mai multe detalii despre problemele administatiei Capitalei miercuri dimineata, cand vor lansa raportul analizei "Trei ani de mandat: PMB zero barat!". Evenimentul incepe la ora 9.00 (cu o ora inainte de debutul sedintei CGMB din iulie) vizavi de sediul Primariei Generale de pe strada Regina Elisabeta.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#raport Active Watch administratie Firea, #Trei ani mandat zero barat Gabriela, #Gabriela Firea administratie , #administratia