Unde ar putea trimite Primaria Capitalei Teatrul Nottara

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 19:19
2249 citiri
Unde ar putea trimite Primaria Capitalei Teatrul Nottara
Foto: Facebook/ Teatrul Nottara

Primaria Capitalei a identificat trei amplasamente in care Teatrul Nottara ar putea sa-si desfasoare activitatea, printre acestea aflandu-se cladirea ARCUB sau cea a Cercului Militar National, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Suciu a mai spus ca Executivul intentioneaza sa elaboreze un program national de reabilitare a cladirilor publice.

Situatia teatrelor cu risc de prabusire, pe masa lui Ciolos

Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit, miercuri, cu primarul Capitalei, Razvan Sava, pe agenda discutiilor fiind problema Teatrului Nottara, care functioneaza intr-o cladire cu risc seismic, si situatia RADET. La intalnire a participat si ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu.

Teatrul Nottara si-a suspendat, incepand de saptamana trecuta, toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru, a anuntat managerul institutiei, criticul Marinela Tepus.

Teatrul Nottara se muta la Palatul Cotroceni - cand are loc prima piesa

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 18 noiembrie, legea prin care in spatiile in care se desfasoara activitati care presupun aglomerari de persoane, precum salile de spectacol sau de expozitii, si in care se realizeaza lucrari de interventie pentru cresterea nivelului de siguranta la actiuni seismice se interzic organizarea si desfasurarea de manifestari.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a precizat, tot saptamana trecuta, ca premierul Dacian Ciolos este foarte preocupat de situatia Teatrului Nottara, nevoit sa isi suspende spectacolele, din cauza faptului ca isi desfasura activitatea intr-o cladire cu risc seismic ridicat. El a adaugat ca se va incerca gasirea unei solutii pentru remedierea situatiei.

Actorii Teatrului Nottara, chemati de Iohannis sa joace la Cotroceni

"Nu se poate sa mai lasam institutiile de cultura sa-si desfasoare activitatea si sa atraga public in niste imobile cu risc seismic foarte ridicat. (...) Si ca sa fac o comparatie sensibila, evident, pentru toata lumea, as spune ca acelasi lucru s-a intamplat in clubul Colectiv.

(...) Noi nu putem accepta ca institutiile de cultura ale statului sa atraga in fiecare seara - sau cum e cinematograful Patria, de sase ori pe zi - public in niste cladiri despre care se stie sigur ca la un eventual cutremur se vor prabusi", a subliniat Vlad Alexandrescu.

Intalnire de urgenta la Guvern pentru Nottara

El a prezentat drept solutie alternativa, pentru perioada in care imobilul de pe Bulevardul Magheru numarul 20 va intra in consolidare, gasirea unui amplasament in care teatrul sa-si desfasoare activitatea. Ministrul a mentionat ca a avansat in cadrul Guvernului ideea demararii unui program pentru consolidarea unor cladiri de patrimoniu cu risc seismic ridicat, in care functioneaza institutii de cultura subordonate Ministerului Culturii sau primariilor.

Teatrul Nottara si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit

"Trebuie sa intelegem ca statul nu poate dintr-o data sa consolideze toate imobilele pe care nu le-a consolidat in 45 de ani, dar cred ca daca am demara un astfel de program si am institui un Fond National de Salvare a institutiilor de cultura care se afla in cladiri de patrimoniu, daca statul ar da acest semnal - si asta este una din prioritatile mele - atunci am crea o masa critica, o constiinta mai acuta in societate, pentru urgenta acestor operatiuni.

(...) Cu bani de la bugetul statului si cu proiecte europene, pentru ca pe fonduri structurale e posibil sa accesam fonduri europene care sa permita consolidarea in regim de urgenta a unor cladiri de patrimoniu", a precizat el.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Primaria Capitalei Teatrul Nottara, #cladire Nottara Bucuresti, #Teatru Nottara risc seismic , #administratia
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sa opreasca finantarea catedralei lui Ciobotea