Vezi ce au cumparat si cat au cheltuit institutiile statului in 2010

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 22:42
1981 citiri
Vezi ce au cumparat si cat au cheltuit institutiile statului in 2010
Foto: Romania Libera

Institutiile de stat au cumparat anul trecut masini, aparate de aer conditionat, laptopuri, mobilier, telefoane mobile si servicii telecom in valoare de 175 milioane euro.

Suma depaseste nivelul cheltuielilor din 2009, la care se adauga cateva milioane lei bugetate de primarii pe fantani arteziene, statui si lumanari.

In plus, au fost incheiate contracte de aproape 4 milioane lei pentru achizitia de hartie xerox, pixuri, dosare, plicuri, bibliorafturi, cartuse toner, CD-uri, apa minerala, noteaza Mediafax.

Surpriza o reprezinta faptul ca pe lista companiilor de stat care au incheiat asemenea achizitii se afla si societati cu probleme financiare, precum CFR Calatori si Metrorex.

Datele arata ca printre companiile care au cumparat masini se afla Romgaz, Aeroportul Henri Coanda, Imprimeria Nationala, Hidroelectrica sau Loteria Romana.

Ministerul Finantelor a cumparat autovehicule si motociclete cu 34,8 milioane euro, cinci salupe fluviale de patrulare cu 7,1 milioane euro.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a semnat un contract-cadru pentru achizitia unor autoutilitare de teren cu circa 1 milion de lei, iar Serviciul Roman de Informatii a cumparat autovehicule de 2,1 milioane lei.

Ministerul Apararii a contractat 50 autoutilitare cu 1,8 milioane lei si alte vehicule cu 2,8 milioane euro, iar Politia Comunitara Bucuresti s-a inscris pe lista cumparatorilor cu vehicule de 2,99 milioane lei.

In paralel, institutiile publice si companiile cu capital de stat au achizitionat echipamente de comunicatii, laptopuri, servere, instalatii de aer conditionat, piese de mobilier, imprimante laser, telefoane mobile, apa minerala si consumabile de birou in suma totala echivalenta cu 110 milioane euro.

Romgaz a cumparat pachete software si sisteme informatice de 628.960 dolari, in timp ce Romsilva a cumparat sosete cu 29.162 lei, atat pentru personalul silvic de teren, dar si de birou.

In urma negocierilor cu FMI pentru limitarea cheltuielilor publice, Guvernul a interzis, in aprilie 2009, autoritatilor si institutiilor publice sa mai achizitioneze, preia in leasing sau sa inchirieze autoturisme, mobilier si aparatura birotica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#companii de stat cheltuieli, #contracte achizitie institutii stat , #administratia