Ziare.com

Ai taxe neplatite? Nu mai primesti ajutor social de la stat

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 14:38

   

Ai taxe neplatite? Nu mai primesti ajutor social de la stat
Persoanele care iau ajutoare de la stat sau indemnizatie nu vor mai primi banii, daca nu isi achita taxele si impozitele locale.

Decizia a fost stabilita de Guvern prin ordonanta de urgenta, prin care se modifica si se completeaza unele acte normative ce reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala.

Asistenta sociala pentru persoanele care nu isi achita taxele si impozitele locale poate fi suspendata pe o perioada de 5 luni.

Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, toate beneficiile sociale se raporteaza la indicatorul social de referinta, care are valoarea de 500 de lei, fara a fi modificate cuantumurile beneficiilor si indemnizatiilor sociale.

Iata modificarile aduse de guvern:

Legea privind alocatia de stat pentru copii: se reglementeaza cuantumul alocatiei de stat prin raportare la indicatorul social de referinta prin aplicarea unui indice social de insertie si, de asemenea, se reglementeaza acordarea alocatiei de stat pentru copiii cu handicap din institutiile rezidentiale de asistenta sociala, in cuantum majorat cu 100%, fara discriminare.

Legea privind venitul minim garantat: se raporteaza la indicatorul social de referinta si se modifica reglementarile cu referire la modalitatea de stabilire a indeplinirii de catre solicitanti a conditiilor de eligibilitate, respectiv eliminarea celor 3 tipuri de liste pentru evaluarea mijloacelor de trai ale persoanei si asigurarea acestui tip de eligibilitate doar pe baza unei liste a bunurilor care nu sunt considerate de stricta necesitate pentru nevoile familiale si care conduc la excluderea solicitantului de la acordarea ajutorului social (similara listei utilizate in prezent pentru stabilirea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei).

Indemnizatia pentru cresterea copilului si a stimulentului de insertie: se raporteaza la indicatorul social de referinta.

Legea privind alocatia pentru sustinerea familiei: se raporteaza la indicatorul social de referinta si se introduce sanctiunea de suspendare a dreptului, in situatia in care titularul alocatiei pentru sustinerea familiei nu depune, in termenul prevazut de lege, declaratia pe propria raspundere in vederea mentinerii acordarii dreptului.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3112 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se incearca intarirea disciplinei fiscale! Macar de ar trece si la

masuri ferme pentru reducerea evaziunii fiscale!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor