Alocatiile se dubleaza pentru toti copiii: Niciun vot impotriva in plen, mingea e la Iohannis (Video)

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 15:37
13264 citiri
Alocatiile se dubleaza pentru toti copiii: Niciun vot impotriva in plen, mingea e la Iohannis (Video)

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, dublarea alocatiilor pentru toti copiii, de la 42 la 84 de lei. Surpriza din plen a constat in faptul ca niciun deputat nu a votat impotriva masurii, desi premierul Victor Ponta a sugerat ca se opune amendamentului PNL.

Astfel, legea a trecut cu 332 de voturi pentru, doua abtineri si niciun vot impotriva, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Masura va intra in vigoare in cazul in care este promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a declarat, de la tribuna Parlamentului, ca Guvernul va sprijini dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa "un vot asa consistent", desi anterior atrasese atentia ca impactul bugetar va fi consistent.

Alocatiile copiilor se dubleaza - Ponta: La un vot asa consistent, ne conformam

"La un vot asa consistent, trebuie sa ne conformam. Ne vom supune vointei suverane. Avand un vot asa consistent, vom sprijini resursele financiare pentru bugetul din 2016, astfel incat dublarea alocatiilor sa nu fie o promisiune, ci o realitate", a punctat prim-ministrul.

Ulterior, intr-o discutie cu jurnalistii inainte sa plece spre Cotroceni unde la ora 17:00 va avea loc ceremonia de numire a lui Sevil Shhadeh in functia de ministru al Dezvoltarii, Ponta a spus ca se bucura pentru cresterea alocatiilor, si "ca social democrat si ca parinte", insa ca premier a trebuit sa atraga atentia asupra efortului bugetar pe care il presupune.

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri dimineata, amendamentul PNL privind dublarea alocatiilor pentru toti copiii, de la 42 la 84 de lei, iar votul final s-a dat incepand cu ora 15.00 pe intregul proiect.

Alocatia s-ar putea dubla pentru toti copiii: Mai ramane un singur pas

Motiunea privind marirea alocatiilor pentru toti copiii depusa de PNL, intitulata "Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului Muncii: Copiii Romaniei si alocatia lor de 42 de lei", a fost aprobata de dimineata in Camera Deputatilor cu 98 de voturi pentru si 77 de voturi impotriva, insa situatia sufragiilor s-a schimbat radical dupa orele pranzului, cand nimeni nu a mai votat contra.

In timp ce deputatii PSD au adus argumente contra dublarii alocatiilor pentru toti copiii, liberalii au spus ca banii exista si ca nu trebuie sa fie favorizate doar anumite categorii.

Ulterior, premierul Victor Ponta a spus, in sedinta de guvern, ca sustine dublarea alocatiilor pentru toti copiii, dupa care a schimbat macazul si a avertizat ca masura va produce un impact bugetar de 1,8 miliarde de lei pe an, bani pe care tot Executivul condus de el va trebuie sa ii gaseasca. Apoi prim-ministrul a purtat discutii in biroul lui Valeriu Zgonea cu mai multi lideri liberali, inainte de votul de la ora 15.00.

Ponta sustine dublarea alocatiilor pentru copii si nu prea (Video)

Motiunea simpla a PNL a fost respinsa si in Senat, la inceputul acestei saptamani, cu 82 de voturi impotriva, 56 pentru si opt abtineri, iar Comisia de Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor i-a dat aviz nefavorabil. In ciuda acestor piedici, amendamentul liberalilor a trecut, iar copiii vor primi alocatii duble, daca legea este promulgata de Klaus Iohannis.

Motiunea simpla a PNL privind alocatiile pentru copii, respinsa de Senat

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alocatii dublate copii , #ajutoare