Bucurestenii cu venituri sub 400 de lei nu platesc apa si canalizarea

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 16:21
1820 citiri
Bucurestenii cu venituri sub 400 de lei nu platesc apa si canalizarea

Bucurestenii pot depune, din 15 noiembrie, cereri pentru scutirea de la plata serviciilor de apa si canalizare pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012, de prevederile acestui program social putand beneficia cei al caror venit pe membru de familie este mai mic sau egal cu 400 de lei.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, anunta ca pot cere scutirea bucurestenii cu acte legale (act de proprietate sau de inchiriere la domiciliul pentru care se solicita scutirea), cu cetatenie romana, al caror venit pe membru de familie este mai mic sau egal cu 400 de lei pe membru de familie si care nu au datorii la plata serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, potrivit unui comunicat de miercuri al Primariei.

Potentialii beneficiari sunt asteptati de luni pana vineri intre orele 8.30 si 16.30 sa depuna actele pentru scutirea de la plata acestor servicii, aferente perioadei 01.01.2012- 30.06.2012, la sediul DGASMB.

Beneficiarii trebuie sa prezinte certificatele de nastere ale copiilor, sau hotararea definitiva de incuviintare a adoptiei, de incredintare sau plasament familial al minorului, potrivit legii, actul din care sa rezulte calitatea solicitantului de tutore sau de curator, certificatul de casatorie, acte din care sa rezulte ca un membru al familiei urmeaza o forma de invatamant, acte din care sa rezulte incadrarea, potrivit legii, in categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav, ori in gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate in intretinere, dupa caz.

De asemenea, cei care cer aceasta scutire trebuie sa mai prezinte alte acte doveditoare privind componenta familiei, contractul locuintei sau dupa caz contractul de inchiriere a locuintei sau imputernicirea legala de catre proprietarul locuintei sau de catre titularul contractului de inchiriere a unui alt membru de familie major, acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei/persoanei singure, adeverinta eliberata de catre asociatia de proprietari din care sa reiasa ca nu figureaza cu restante la facturile de apa si canalizare la data depunerii cererii de scutire, precum si numarul persoanelor care locuiesc la adresa solicitantului, inscrise in cartea de imobil si luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere.

Termenul limita pana la care beneficiarii pot depune actele doveditoare pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apa si canalizare este 15 ianuarie 2012.

In acest moment sunt disponibile fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile de apa si canalizare pentru aproximativ 3.000 de persoane, cu dosare constituite dupa aceasta metodologie.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#scutire plata apa, #scutire plata canalizare, #subventii primarie , #ajutoare