Copiii din Delta primesc rechizite gratuit

Vineri, 14 August 2015, ora 16:11
1185 citiri
Copiii din Delta primesc rechizite gratuit

Delta Dunarii, singura delta din lume care a fost declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO, este din pacate una dintre cele mai sarace zone din Romania.

In ciuda faptului ca reprezinta un adevarat patrimoniu natural cu o valoare inestimabila pentru tara si cu un imens potential turistic, locuitorii Deltei traiesc la limita subzistentei, multi dintre ei apeland la braconaj pentru a reusi sa supravietuiasca.

Drama cea mai mare consta insa in faptul ca sute de copii ajung sa nu-si mai poata continua studiile din cauza posibilitatilor financiare limitate ale parintilor. Judetul Tulcea este de altfel si locul cu cea mai mare rata a abandonului scolar la nivel national.

Conform sociologilor, singura sansa pe care o au copiii din aceasta zona pentru a-si construi un viitor mai bun este educatia. Lipsa locurilor de munca si a infrastructurii ii face pe multi dintre oamenii din Delta captivi intr-un loc in care le este impus un trai de-a dreptul primitiv si unde grija principala de zi cu zi consta in asigurarea necesarului de hrana si de apa potabila.

Exista totusi cateva organizatii si chiar companii care isi doresc sa traga un semnal de alarma cu privire la aceasta problema si sa-i ajute pe tinerii locuitori ai Deltei in orice mod posibil.

Spre exemplu, Depozitul de Papetarie desfasoara in aceasta perioada o campanie numita "Investeste in Educatia Copiilor din Delta Dunarii".

Astfel, in perioada 10 august - 20 septembrie, pentru absolut orice comanda de peste 100 de lei plasata pe site-ul depozituldepapetarie.ro, vor fi donati cate 5 lei sub forma de rechizite scolare pentru copiii care invata in scolile din Delta.

Fiind vorba despre o campanie derulata impreuna cu Asociatia Salvati Dunarea si Delta, fiecare doritor poate dona individual orice suma de bani prin intermediul site-ului salavatidelta.ro.

In cazul in care doresti sa-i ajuti si tu pe acesti copii sa aiba parte de un viitor mai bun, te invitam sa utilizezi oricare din variantele de donatie amintite mai sus.

De asemenea, daca vrei sa afli mai multe detalii despre aceasta campanie si despre cum te poti implica si tu, acceseaza site-ul http://www.dpap.ro/salvati-delta.html.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#salvati Delta rechizite, #donatii rechizite Delta , #ajutoare