Cui si in ce conditii se acorda ajutoarele sociale. Ce acte trebuie depuse - precizari de la Guvern

Joi, 05 Mai 2016, ora 20:52
3847 citiri
Cui si in ce conditii se acorda ajutoarele sociale. Ce acte trebuie depuse - precizari de la Guvern
Foto: Arhiva/Ziare.com

Guvernul este preocupat de sprijinirea familiei si de asigurarea unui echilibru in acordarea ajutoarelor sociale, se arata pe pagina de Facebook a institutiei, context in care se fac precizari legate de acest tip de asistenta sociala.

"Cetatenii cu venituri reduse ne intreaba cum pot beneficia de ajutor pentru sustinerea familiei, care sunt conditiile de acordare si in baza carui act normativ pot solicita acest sprijin", explica Guvernul demersul sau.

Potrivit Executivului, de acest ajutor financiar pot beneficia familiile fara venituri sau cu venituri reduse si o situatie materiala precara, care au in crestere si ingrijire copii cu varsta pana la 18 ani si care locuiesc impreuna cu parintii.

"Sunteti eligibili pentru acest tip de asistenta sociala daca indepliniti anumite conditii care se refera la situatia familiala (componenta familiei si statutul social al fiecarui membru) si situatia materiala a familiei.

Pentru a primi alocatia de ingrijire a familiei trebuie sa intocmiti un dosar pe care il depuneti la directia de asistenta sociala din primaria unde domiciliati. Dosarul trebuie sa cuprinda o cerere si declaratie tip, insotita de actele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia si, dupa caz, privind frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere.

Actele se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala domiciliaza sau isi are resedinta familia", potrivit sursei citate.

Familiile nevoiase, fara ajutoare sociale daca nu isi trimit copiii la scoala - proiect de lege

Executivul precizeaza ca la stabilirea venitului net lunar al familiei se iau in considerare toate veniturile realizate in luna anterioara depunerii cererii de acordare, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent, obligatii legale de intretinere si alte creante legale.

"Venitul mediu lunar/membru de familie pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei este de 530 lei. De asemenea, daca familia detine in proprietate, inchiriere, comodat sau alta forma de folosinta bunuri care depasesc nivelul celor prevazute in lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului social (...) nu beneficiaza de alocatie pentru sustinerea familiei.

Baza legala pentru acordarea acestui sprijin financiar este reprezentata de Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei republicata", mai arata Guvernul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ajutoare sociale conditii, #acte depunere ajutoare sociale, #acte necesare ajutoare sociale, #venit maxim ajutoare sociale , #ajutoare