Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Familiile sarace vor primi ajutoare dintr-un Fond sponsorizat de producatorii de gaze

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 17:40
1035 citiri

Senatul a adoptat, miercuri, cu 38 de voturi "pentru" si 33 "impotriva", un proiect prin care este reinfiintat Fondul social pentru ajutorarea familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse, sponsorizat de producatorii si distribuitorii de gaze, destinat incalzirii locuintelor.

Proiectul, initiat de deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu, sustine reinfiintarea Fondului social, care a mai functionat si in cursul anului 2008, insa a fost intrerupt in 2009 printr-o Ordonanta care prevedea ca Executivul sa decida in ce directie vor fi folositi banii colectati.

Prin noul act, banii vor fi reorientati catre persoanele si familiile cu venituri reduse pentru incalzirea locuintei.

Fondul va fi alimentat din contributiile benevole (sponsorizari) ale producatorilor si distribuitorilor de gaze, fiind disponibil si celor care folosesc pentru incalzire produsele rezultate pe baza de petrol.

Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, insa propunerea a primit raport favorabil din partea comisiei sesizate in fond.

Presedintele comisiei pentru munca, democrat-liberalul Cristian Radulescu, a dat insa de inteles ca raportul a fost intocmit in acest fel doar datorita "raportului de forte" din acel moment din cadrul comiei, cand Opozitia avea majoritate.

Senatul este prima Camera sesizata.

Votul final a fost intrerupt aproximativ 20 de minute, dupa ce plenul Senatului a ramas pentru a treia oara fara cvorum, fiind necesar un apel nominal.

Din acelasi motiv au mai fost reluate doua voturi, Mircea Geoana observand dupa vot ca acesta nu este regulamentar, fiind prezenti in sala mai putin decat numarul necesar de 69 de senatori.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ajutoare familii venituri mici, #Fond producatori gaze , #ajutoare