Ziare.com

Fermierii au primit 3,24 de miliarde euro de la APIA

Marti, 10 Mai 2011, ora 21:54

   

Fermierii au primit 3,24 de miliarde euro de la APIA
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit fermierilor, de la inceputul absorbtiei de fonduri europene pana in prezent, aproximativ 3,24 miliarde de euro, potrivit directorului general al Agentiei, Florin Marius Faur.

"Aceasta suma este compusa din platile pe unitate de suprafata, de 2,2 miliarde de euro, care au fost alocate si platite in perioada 2007-2010, 770 milioane de euro au intrat in conturile fermierilor din zonele defavorizate si ale celor care au ales sa acceseze masuri de agromediu, iar 263 de milioane de euro sunt fonduri care au intrat in Romania pentru masurile de piata, precum reconversia in sectorul vitiviticol sau de interventia pe piata cerealelor", a declarat Faur, citat de Adevarul.

De asemenea, el a mai spus ca platile catre fermieri aferente anului 2010 au fost facute inainte de termenul stabilit pentru 30 iunie 2011.

"In acest moment avem platiti 1,055 milioane de fermieri din 1,088 milioane, iar ultimii 30.000 de fermieri sunt practic in fluxurile de autorizare", a afirmat directorul APIA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1269 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine stie la cine au ajuns in realitate acesti bani?!

Ca pe la tara n-am auzit pe nimeni primind asa ceva!

 

ce nu spune articolul

este faptul ca acele fonduri au fost accesate de fermele cu proprietari straini. Foarte putini romani, tarani sau sclavi, cum vreti sa ii denumiti, au primit bani.
Ei tot fac publicitate la fondurile nerambursabile, dar la o privire mai atenta observi ca sunt atatea conditii incat este practic aproape imposibil de obtinut ceva.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor