Trei britanici alearga pentru combaterea traficului de copii - Au ajuns si in Romania

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 11:31
2470 citiri
Trei britanici alearga pentru combaterea traficului de copii - Au ajuns si in Romania
Foto: Facebook

Rob Martineau, Tom Stancliffe si Guy Hacking sunt trei britanici care au inceput un maraton de 30 de zile, in care vor sa parcurga 1.600 de kilometri, trecand prin noua tari, printre care si Romania.

Scopul este strangerea de fonduri pentru organizatia britanica Love146, care lupta pentru combaterea sclaviei si exploatarii copiilor.

Cei trei au plecat din Odessa, Ucraina, au trecut prin Republica Moldova, au ajuns, in weekendul trecut, la Braila, iar joi si vineri se afla la Bucuresti. Apoi pleaca in Bulgaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Bosnia si Croatia.

Cursa, care este echivalentul a 39 de maratoane clasice, este denumita "Run for love" (Alearga pentru iubire - n.trad.). Teoretic, cei trei vor sa adune 150.000 de lire sterline ce vor fi folositi de Love 146 pentru construirea unui adapost pentru copii, victime ale traficului de oameni.

"Am inceput acest maraton in urma cu 11 zile si il vom termina la data de 4 mai", a declarat, pentru Ziare.com, Guy Hacking, dupa ce a sosit la Bucuresti, inainte sa se intalneasca cu oficialitati romane si cu ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris. Surprinzator sau nu, cei trei fac acest lucru din ratiuni pur umanitare. Doi dintre ei sunt avocati, iar Guy, care are 30 de ani, este bancher.

Intrebat de ce face acest lucru, britanicul a spus ca "pe de-o parte pentru ca maratonul este o provocare si apoi, pentru ca este vorba de o cauza nobila". "Traficul de copii este o problema foarte grava si incercam sa atragem atentia asupra acesteia", ne-a mai spus Guy Hacking.

Pana acum, au adunat 105.000 lire sterline. "Banii i-am strans inainte de a incepe alergarea, in cadrul unor strangeri de fonduri organizate in Marea Britanie. Nu am primit bani in tarile pe unde am trecut", a explicat britanicul.

Amuzat chiar, Guy povesteste ca, in ciuda faptului ca a primit avertismente legate de hotii din Romania, nu a avut niciun fel de problema.

"Ieri seara (miercuri - n.red.) am facut 60 de kilometri pana la Movilita, la vreo 40 de kilometri de Bucuresti. Ne-am oprit acolo si am vrut sa ramanem peste noapte, dar ne-au spus ca e cam periculos sa dormim acolo, asa ca am mai facut 10 kilometri si am ajuns la Sinesti. Mergeam pe strada principala si ne-am intalnit cu doi pusti, care stiau limba engleza. Erau din Bucuresti si venisera la bunica lor. Ne-au spus ca putem ramane peste noapte la bunica lor. Ea nu stia engleza, dar ne-am inteles prin intermediul baietilor. Ne-a gatit niste bucate minunate, ne-a lasat sa dormim in camera de oaspeti si am petrecut o seara minunata cu o familie care nu ne cunostea", ne-a povestit Guy.

"Am trecut prin Ucraina si Republica Moldova si, chiar daca oamenii de acolo sunt amabili, cei din Romania sunt de 100 de ori mai draguti si ospitalieri decat ucrainienii sau moldovenii", a mai spus britanicul. Intrebat daca si-ar petrece o vacanta in Romania, britanicul a raspuns imediat: "Da, mi-ar placea foarte mult".

Cine vrea sa-i ajute pe cei trei maratonisti poate dona bani pe site-ul Run for Love 1000, acolo unde este descrisa si calatoria lor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#britanici maraton Romania, #Guy Hacking maraton Romania, #britanici maraton trafic copii , #ajutoare