Ziare.com

Guvernul ia in calcul recuperarea banilor incasati de asistatii social prin frauda

Joi, 17 Februarie 2011, ora 21:37

   

Guvernul ia in calcul recuperarea banilor incasati de asistatii social prin frauda
Guvernul ia in calcul recuperarea banilor incasati de asistatii social, prin frauda. Acest lucru se va face fie prin reducerea alocatiilor viitoare, fie prin stabilirea unui grafic de rambursare.

Astfel, prestatiile sociale destinate persoanelor cu venituri reduse vor fi acordate dupa verificarea atat a surselor de venituri ale acestora, cat si a bunurilor imobile si imobile care pot fi valorificate, se arata intr-un document guvernamental obtinut de Mediafax.

In plus, Guvernul intentioneaza ca, pana in ianuarie 2013, sa comaseze alocatia familiala complementara, alocatia monoparentala, venitul minim garantat (VMG) si ajutoarele de incalzire (toate destinate familiilor cu venituri reduse) intr-un singur program, denumit orientativ "venit minim de insertie".

De asemenea, va fi introdus un formular unic pentru solicitarea drepturilor bazate pe "testarea" mijloacelor/veniturilor, verificate prin utilizarea datelor existente inclusiv in sistemele informatice ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), precum si la evidenta populatiei, administratiile financiare locale si alte sisteme care au drept obiect inregistrarea veniturilor si bunurilor persoanelor.

Astfel, printre actiunile la care ar putea apela Guvernul pentru a descuraja fraudele in sistem este mentionata si "recuperarea platilor in exces de la beneficiarii eligibili care au primit un cuantum prea mare de prestatii sociale, prin reducerea prestatiilor viitoare ale acestora, sar de la beneficiarii neeligibili, prin stabilirea unui grafic de rambursare".

Este luata in calcul si sesizarea organelor de urmarire penala in cazurile grave, cu ideea ca legislatia ar trebui sa contina instructiuni clare cu privire la sesizarea organelor de urmarire penala in functie de gravitatea infractiunii sau de valoarea prestatiei primite de o persoana fara ca aceasta sa fie eligibila.

Citeste mai multe despre returnare alocatii frauda
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tot hotul ,

defurat se teme.Aia care au furat cu tirul ia si de la aia care au furat cu plicul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor