Ziare.com

Peste un sfert din comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap, fara aviz

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 23:03

   

Peste un sfert din comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap, fara aviz
Controlul national la comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a evidentiat ca 18 dintre acestea functioneaza cu avize vechi de la Ministerul Muncii, in conditiile in care, in majoritatea cazurilor, componenta lor s-a modificat in ultimul an, arata un raport.

Rezultatele controlului desfasurat la nivel national pentru verificarea modului de organizare si functionare al comisiilor de evaluare a persoanelor adulte cu handicap si al serviciilor de evaluare complexa a persoanelor adulte cu handicap din cadrul consiliilor judetene si ale consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti indica o serie de deficiente nu numai in organizarea si functionarea comisiilor in procesul de evaluare a persoanelor cu dizabilitati, ci si in asigurarea accesului acestora in cladirile in care functioneaza comisiile, releva raportul.

In ceea ce priveste organizarea si functionarea comisiilor de evaluare a persoanelor adulte cu handicap (CEPAH), s-a constatat ca toate cele 47 de comisii verificate functioneaza in baza hotararilor consiliilor judetene, respectiv consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Dintre acestea, 26 de comisii functioneaza cu avizul actualizat al ministerului, trei comisii (Mures, Sibiu si Mehedinti) au solicitat avizul anterior controlului, in prezent fiind in curs de solutionare, iar celelalte 18 comisii au avize foarte vechi, obtinute in anii 2004-2008, desi, in majoritatea cazurilor, componenta lor s-a modificat in ultimul an.

Astfel, functioneaza fara avizul Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) comisiile din judetele Arad, Arges, Bistrita Nasaud, Braila, Brasov, Botosani, Buzau, Constanta, Covasna, Dolj, Neamt, Prahova, Salaj, Tulcea, Valcea si Vrancea, precum si doua din Bucuresti - sectorul 4 si sectorul 5.

Corpul de control a mai constatat ca, la nivel judetean, secretariatele comisiilor de evaluare functioneaza cu un numar diferit de persoane, respectiv intre unu si sapte angajati.

Din aceasta cauza, in judetele in care exista un numar redus de personal, s-au constatat intarzieri in intocmirea si transmiterea documentelor comisiei, in aceasta situatie fiind judetele Bistrita-Nasaud, Ilfov, Maramures si Salaj.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 297 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Simplu !

Hoții și ȘPĂGARII vor plăti ? Aici nu mă voi opune la regula Justiției cu ..." Știm...noi ! "

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor