100.000 de euro oferiti celor care nu au castigat concursul pentru Catedrala Neamului

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 23:01
3434 citiri
100.000 de euro oferiti celor care nu au castigat concursul pentru Catedrala Neamului
Foto: Arhiva

Castigatorul premiului III la concursul de proiecte pentru Catedrala Mantuirii Neamului, SC West Group Arhitecture SRL din Bucuresti, va fi recompensat cu suma de 30.000 de euro, potrivit Patriarhiei Romane.

Firmele care au participat la concursul pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului au fost premiate, miercuri, in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei, in prezenta membrilor Sfantului Sinod.

"Castigatorul premiului III va primi, conform hotararii Patriarhiei Romane, suma de 30.000 de euro. Intrucat castigatorul premiului II va fi recompensat prin valoarea contractului de proiectare, suma de 40.000 de euro, prevazuta initial pentru premiul II se distribuie dupa cum urmeaza: castigatorii celor trei mentiuni, mentiunea intai, a doua si a treia, vor primi cate 10.000 de euro fiecare. Castigatorii celor doua distinctii speciale vor primi cate 5.000 de euro de fiecare", a anuntat Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Catedrala Neamului, dotata cu hotel si fast-food

Firma castigatoare, SC Vanel Exim SRL din Bacau, va primi in jur de 3% din costul constructiei la rosu, care este de aproximativ 100 de milioane de euro.

"Este un prilej de multumire adusa lui Dumnezeu, de recunostinta aratata dumneavoastra tuturor celor care ati participat si tuturor celor care ne-au incurajat ca aceasta lucrare sa poata fi pregatita pentru a se realiza concret in realitate.

Catedrala Patriarhala noua nu este o ambitie, ci este o obligatie morala fata de inaintasii care au incercat sa realizeze o Catedrala suficient de mare ca sa corespunda nevoilor Bisericii. Aceasta Catedrala noua este o necesitate liturgica, pastorala si misionara si, speram, un simbol al legaturii dintre romanii ortodocsi din Romania si cei din strainatate", a declarat Patriarhul Romaniei.

Proiectul selectat pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului a luat premiul II la concursul de proiecte, premiul I nefiind acordat deoarece niciuna dintre propuneri nu a reusit sa obtina punctajul maxim.

Firma SC Vanel Exim SRL din Bacau a primit 81,52 puncte, cu 1,34 puncte in plus fata de proiectul urmator. Cele sapte proiecte inscrise in concurs au primit puncte de la patru subcomisii - de rezistenta, instalatii, arhitectura si de la subcomisia financiara.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Catedrala Neamului concurs proiecte, #Catedrala Mantuirii Neamului proiect , #biserica