Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Arhiepiscopia Tomisului, acuzata ca ii obliga pe profesorii de religie sa participe la marsul anti-avort

Joi, 23 Martie 2017, ora 23:24
2805 citiri
Arhiepiscopia Tomisului, acuzata ca ii obliga pe profesorii de religie sa participe la marsul anti-avort
Foto: Arhiva/Captura YouTube

Asociatia Secular-Umanista din Romania a prezentat o adresa a Arhiepiscopiei Tomisului catre Inspectoratul Scolar Judetean Constanta in care se spune ca profesorii de religie au obligatia sa participe la "Marsul pentru Viata", o actiune pentru stoparea avorturilor, care se desfasoara duminica in municipiul Constanta si alte sase orase din judet.

Documentul respectiv este datat 20 martie si este adresat inspectorului scolar pentru religie, Daniela Stan.

"Aveti obligatia ca impreuna cu toti profesorii de religie sa participati la aceasta actiune, dat fiind protocolul dintre BOR si MEN, privind dubla subordonare a profesorului de religie.

La randul lor, profesorii de religie au obligatia sa afiseze materialele primite in scolile in care predau si sa informeze cadrele didactice, elevii si parintii acestora (pe cat posibil) despre evenimentul prezentat.

Daca este necesar, in functie de lista de prezenta, Departamentul Cultural Educational va elibera ulterior, fiecarui profesor, o adeverinta care sa certifice implicarea in aceasta actiune", se arata in documentul respectiv.

Inspectorul scolar de religie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Daniela Stan, a declarat, joi, ca a anuntat profesorii de religie despre aceasta manifestare, precizand ca acestia au o obligatie morala de a participa, si nu de alt fel si ca ramane la latitudinea fiecaruia daca va lua parte sau nu la mars.

"I-am anuntat pe colegii mei, le-am spus ca este o obligatie morala, sa nu o ia altfel, si cine se va putea duce, cine nu, nu. Este o obligatie morala, am spus eu colegilor, atata timp cat profesorii de religie depind de o binecuvantare fara de care nu pot preda, din partea Arhiepisciopiei. Ramane la latitudinea fiecarui profesor daca va participa", a spus inspectorul scolar de religie Daniela Stan.

Asociatia Secular-Umanista din Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata in martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, se arata pe pagina de Facebook a asociatiei.

Arhiepiscopul Tomisului va participa, duminica, la "Marsul Pentru Viata", manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a saptea editie, ce se va desfasura in municipiul Constanta si in sase orase ale judetului: Baneasa, Medgidia, Mangalia, Cernavoda, Navodari si Harsova.

Traseul marsului la Constanta

In municipiul Constanta, incepand cu ora 13.00, IPS Teodosie se va alatura preotilor si credinciosilor, la Catedrala Arhiepiscopala, de unde se va pleca pe urmatorul traseu: Piata Ovidiu - strada Mircea cel Batran - Capitol - Spitalul Judetean - bulevardul Tomis - Capitol - Piata Ovidiu.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a binecuvantat in sedinta din data de 9 februarie, demersul "Asociatiei Studenti pentru viata" de a organiza cea de-a saptea editie nationala a "Marsului pentru viata".

Organizatorii estimeaza ca in Constanta peste 1.000 de persoane vor fi prezente la acest mars.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#mars pentru viata Constanta, #profesori religie mars pentru viata, #mars pentru viata weekend, #mars stopare avorturi duminica, #mars anti avort biserica duminica , #biserica