Biserica strange semnaturi ca sa schimbe Constitutia: Preotii au ajuns si in scoli

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 11:28
5219 citiri
Biserica strange semnaturi ca sa schimbe Constitutia: Preotii au ajuns si in scoli
Foto: Arhiva Ziare.com

In mai multe scoli din judetele Botosani, Neamt, Bacau si Timis se strang semnaturi pentru modificarea Constitutiei, astfel incat aceasta sa prevada ca o casatorie nu poate avea loc decat intre un barbat si o femeie, demersul incalcand Legea Educatiei.

Dezvalurile au fost facute de elevi si profesori sub protectia anonimatului, scrie Romania Libera.

Campania de schimbare a articolului din Constitutie este sustinuta si de Biserica Ortodoxa Romana.

Biserica vrea semnaturi pentru modificarea Constitutiei: Casatoria e intre un barbat si o femeie

19 organizatii non-guvernamentale afirma ca implicarea copiilor in aceasta campanie de strangere de semnaturi incalca Legea Educatiei Nationale, care garanteaza respectarea independentei elevilor in ceea ce priveste ideologiile, dogmele religioase si doctrinele politice la care adera.

Plangerile elevilor si profesorilor au fost transmise asociatiei Accept. Ei au acuzat ca asupra lor s-au facut presiuni, uneori chiar si de catre directorii scolilor, pentru ca sa semneze. De asemenea, declaratii de aceeasi natura au aparut si pe Facebook.

Cele 19 ONG-uri cer Ministerului Educatiei si inspectoratelor scolare sa demareze verificari si au atras atentia ca aceasta colectare de date cu caracter personal si de semnaturi in spatiul scolar in vederea modificarii articolului 48 din Constitutie "este una de natura politica, intrucat scopul sau este mobilizarea populatiei in vedere schimbarii constitutionale prin mecanisme politice. Mai mult, argumentele aduse in fata elevilor duc spre indoctrinare religioasa si faciliteaza impunerea in spatiu scolar al punctului de vedere dogmatic al Bisericii Ortodoxe Romane si al organizatiilor afiliate asupra orientarii sexuale, homosexualitatii si familiei".

Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, a declarat pentru Romania libera, ca ministerul are o pozitie fara echivoc - respectarea articolului 7 din Legea Educatiei, care interzice manifestarile de natura politica sau prozelitism religios in scoli.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat, pentru Romania libera, ca Biserica Ortodoxa nu este implicata in aceasta strangere de semnaturi in scoli si ca nu cunoaste niciun astfel de caz.

Biserica strange semnaturi ca sa schimbe Constitutia: Patriarhul Daniel si subminarea familiei naturale

Biserica Ortodoxa a anuntat, recent, intr-un comunicat de presa, ca Sfantul Sinod a decis sprijinirea amendarii Constitutiei, pentru a scrie explicit ca familia este constituita prin casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie.

Initiativa privind amendarea Constitutiei a aparut la sfarsitul anului trecut si a fost demarata de Coalitia pentru Familie, in conditiile in care Constitutia este vaga, dar Codul Familei prevede deja ca o casatorie se incheie intre un barbat si o femeie, el putand fi insa modificat de Parlament.

Ulterior, Biserica Ortodoxa a anuntat ca sustine aceasta initiativa de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#semnaturi scoli Constitutie casatorie, #Biserica Constitutie casatorie barbat femeie , #biserica