Ziare.com

Biserici vopsite in culori de partid

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 19:40

   

Biserici vopsite in culori de partid
Mai multe biserici din judetul Dambovita au fost vopsite in portocaliu, iar enoroasii acuza ca lacasurile sfinte au fost colorate cu bani de la PDL, acesta fiind un "tribut" platit de edili catre putere.

Localnicii damboviteni spun raspicat ca banii au venit pe filiera politica si de accea bisericile au fost vopsite in culori asemanatoare cu cea a partidului de guvernamant. Cu toate acestea, sunt multumiti de conditiile create cu banii de la Consiliul Judetean, noteaza Adevarul.

"Culoarea bisericii a facut-o PDL-ul, dar acu' cine o mai pune tabla, ca uite, a zburat tabla de pe turla? Am inteles ca s-au alocat noi fonduri de la Consiliul Judetean. Noi nu avem de unde sa stim ce si cum, dar acu', Dumnezeu cu mila. Ne place cum arata biserica pentru ca a facut-o pe degeaba preotul nostru. Nu ne-a cerut bani. Nu am dat nici macar un leut pentru ea. Ce este cinstit si corect este corect", a spus o credincioasa despre biserica din satul Calugareni, comuna Contesti.

"Ce sa-i facem, maica? Nu e prea frumoasa asa in portocaliu, dar asta e. E bine ca e curatenie, e ingrijita si ca lumea mai vine in duminici si sarbatori la biserica. Pe preot il vedem mai rar, ca este din Targoviste. Are casa si aici dar nu prea sta", a spus o alta enoriasa din aceeasi localitate.

Chiar daca nuantele portocalii nu sunt des intalnite la biserici si manastiri, reprezentantii Arhiepiscopiei Targoviste sustin ca bisericile vopsite in aceasta culoare poarta aceeasi cromatica de mult timp.

In total, 87 de localitati din cele 89 din Dambovita au primit fonduri pentru reabilitarea bisericilor.


Sursa: Ziare.com