BOR lamureste misterul trafaletului - Cu ce a sfintit, de fapt, patriarhul Daniel

Marti, 17 Iunie 2014, ora 10:00
12659 citiri
BOR lamureste misterul trafaletului - Cu ce a sfintit, de fapt, patriarhul Daniel
Foto: basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a inaugurat si a sfintit noile studiouri ale radioului si televiziunii Trinitas. Pentru cei neinitiati in tainele bisericesti, obiectul pe care l-a folosit patriarhul Daniel, in loc de buchetul de busuioc, pare a fi un trafalet.

Purtatorul de cuvant al BOR, Constantin Stoica, a explicat insa nu este vorba despre o unealta de zugravit, ci de un obiect bisericesc.

Potrivit lui Stoica, obiectul nu este un trafalet, este o "tija de sfintire" folosita de inaltii ierarhi, pentru uleiul sfintit.

"Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neinitiati, cei care habar n-au in ce consta slujba de sfintire si ce se foloseste la slujba de sfintire. Este o tija de aproximativ 2-3 metri, avand in vedere faptul ca sunt si incaperi mai inalte si care este folosita pentru a unge cu untdelemn sfintit peretii incaperii respective. O tija telescopica, folosita pentru insemnarea centrului Sfintei Cruci cu untdelemn sfintit, la sfintirea cladirilor. Apa sfintita este stropita cu busuiocul. Este trafalet pentru ignoranti si pentru cei care sunt in cautarea senzationalului ieftin", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Patriarhul Daniel a sfintit studiourile Trinitas cu trafaletul de zugravit (Galerie foto)

Noile studiouri ale radioului si televiziunii Trinitas, mutate in Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, au fost inaugurate si sfintite de patriarhul Daniel pe 9 iunie. Imaginile, postate initial pe agentia de presa a BOR, s-au raspandit la inceputul acestei saptamani pe retelele sociale.

"Va dorim mult ajutor de la Dumnezeu, ocrotirea Preasfintei Treimi si sa lucrati cu bucurie, pentru ca, asa cum se spune la hirotonie, predica Apostolilor a fost Treimea cea de-o-fiinta si nedespartita.

Aceasta este bucuria misiunii crestine. Intr-adevar s-a facut intr-un timp scurt o lucrare importanta, mare si speram sa fie totul functional. Va dorim tuturor sanatate, bucurie si mult ajutor de la Dumnezeu", a spus patriarhul Daniel, cu prilejul inaugurarii.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#patriarh sfintit trafalet, #Patriarh sfintire Trinitas trafalet , #biserica