Cazul Bodnariu: Reactie oficiala de la Patriarhia Romana

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 17:36
10460 citiri
Cazul Bodnariu: Reactie oficiala de la Patriarhia Romana
Foto: Basilica.ro

Patriarhia Romana a reactionat in cazul familiei Bodnariu, ai carei cinci copii au fost preluati de autoritatile norvegiene, situatia ce a generat ample dezbateri si proteste in tara noastra.

"Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de situatia critica in care se afla familia Bodnariu din Norvegia din cauza separarii fortate a celor cinci copii de parintii lor, in urma deciziei autoritatilor locale norvegiene", se arata intr-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) remis Ziare.com.

Cele 13 cazuri Bodnariu din Norvegia. In ultimii 5 ani, 26 de copii romani au fost separati de familii

Reprezentantii Patriarhiei sunt de parere ca, "independent de motivele legale invocate de autoritati, rolul parintilor, respectiv al familiei, trebuie sa ramana prioritar in cresterea si educarea copiilor, fapt care nu exclude cooperarea cu statul".

Asadar, Biserica spune ca familia trebuie sa fie "cadrul natural pentru nasterea, cresterea si educarea copiilor in spiritul valorilor fundamentale pentru cultura si civilizatia europeana de sorginte crestina".

Clericii romani si-au manifestat speranta ca autoritatile norvegiene vor inapoia copiii familiei Bodnariu.

Cazul familiei din Norvegia a generat ample dezbateri in presa si pe retelele sociale, dar si reactii la nivel inalt. Atat presedintele Klaus Iohannis, cat si Dacian Ciolos, prin purtatorul de cuvant al Guvernului, au anuntat ca urmaresc cu mare atentie evolutiile acestei situatii.

Iohannis, prima reactie in cazul Bodnariu

Primele declaratii de la Palatul Victoria in cazul Bodnariu: Cum se implica Guvernul de la Bucuresti (Video)

Prima reactie a ambasadei Norvegiei in cazul Bodnariu: Ministerul nu are autoritate in cazuri individuale

Cei cinci copii ai familiei Ruth si Marius Botnariu au fost preluati in luna noiembrie de autoritatea pentru protectia copilului si plasati temporar in alte familii, dupa ce directoarea de la scoala unde invata doua fete a reclamat un comportament abuziv al parintilor. Conform purtatorului de cuvant al Guvernului Ciolos, copiii au cetatenie romana si norvegiana.

Proteste pe doua continente pentru familia Bodnariu: Mii de oameni au cerut Norvegiei sa le dea copiii inapoi

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Patriarhie familie Bodnariu, #Biserica reactie Bodnariu , #biserica