Ce a primit in dar patriarhul Daniel de la seful CJ Timis, anchetat pentru coruptie

Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 21:51
6012 citiri
Ce a primit in dar patriarhul Daniel de la seful CJ Timis, anchetat pentru coruptie
Foto: Timis Online

Patriarhul Daniel a primit, duminica, titlul de cetatean de onoare al judetului Timis impreuna cu un colan de argint aurit, din mana presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, cercetat sub control judiciar intr-un dosar de coruptie.

In acest fel, patriarhul Daniel a fost rasplatit pentru "merite deosebite in promovarea intereselor si imaginii judetului Timis, cat si a activitatii ecumenice desfasurate atat in tara, cat si in strainatate", scrie Timis online.

Titlul de cetatean de onoare a fost decernat ca urmare a deciziei luate in unanimitate, miercuri, de consilierii judeteni, informeaza sursa citata.

Acordarea titlului a avut loc la Hotel Timisoara, unde a fost organizata si masa festiva de dupa intronizarea noului mitropolit al Banatului, Ioan Selejan. La randul sau, acesta a primit Leul Judetului Timis.

Eveniment important pentru BOR: De ce s-a dus patriarhul Daniel la Timisoara

La festivitati au fost prezenti consilierii judeteni si o serie de oficialitati de la nivel central.

"Suntem bucurosi ca judetul Timis avanseaza in multe privinte si este o punte de legatura intre Romania si Europa occidentala", a spus patriarhul Romaniei la Timisoara.

"Va asiguram ca vom fi alaturi de patriarhie si de mitropolia noastra", a raspuns presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

In urma cu doua saptamani, acesta a fost audiat ore in sir de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie, dar nu a fost arestat preventiv, fiind in continuare cercetat sub control judiciar.

Dupa o noapte la DNA, seful CJ Timis, Titu Bojin, nu va fi retinut: Nu am abuzat in niciun fel de functie (Video)

La scurt timp, atat el cat si presedintele executiv al filialei PSD Timis, Adam Craciunescu, au demisionat din functiile de conducere detinute in partid.

Liderii PSD Timis, aflati sub control judiciar, au demisionat din partid

Procurorii il acuza pe Bojin ca si-a folosit influenta pentru a convinge 17 primari din Timis sa incheie contracte din bani publici, cu o firma agreata.

Stenograme in dosarul Bojin: Am furat tara?! Ce am facut?! Doua aranjate mari si late

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Patriarhul Daniel cetatean onoare Timis, #colan Patriar Daniel Titu Bojin , #biserica