Cluj: Denunt penal fata de preotii care au folosit aceeasi lingurita la impartasanie

Joi, 26 Martie 2020, ora 23:08
9968 citiri
Cluj: Denunt penal fata de preotii care au folosit aceeasi lingurita la impartasanie
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul Emanuel Ungureanu si alte doua persoane au depus un denunt penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca fata de preotii si calugarii BOR care au folosit in fata Catedralei Mitropolitane din oras aceeasi lingurita la impartasanie.

Potrivit denuntului penal depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, preotii si calugarii ortodocsi sunt acuzati ca au pus in pericol sanatatea populatiei, adulti si copii.

"Subsemnatii Emanuel Ungureanu, Daniela Vomir Bizo si Adina Smeu formulam prezentul denunt fata de clericii Bisericii Ortodoxe Romane (preoti, calugari) care, in data de 22 martie, au efectuat slujba religioasa pe platoul din fata Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca si care, prin actiunile lor, au pus in pericol sanatatea populatiei (adulti si copii). Va solicitam ca, in urma identificarii acestora, sa dispuneti inceperea urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunii de nerespectare a masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase", se arata in denunt.

Primele amenzi pentru preoti. La Cluj, sute de oameni au fost impartasiti azi cu aceeasi lingurita. IPS Andrei: Asa s-a procedat de 100 de ani

In document se subliniaza ca preotii au efectuat slujba religioasa pe platoul din fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, iar la final "au procedat la impartasirea din Sfantul Potir, folosind o lingurita comuna, respectiv un prosop comun, in acest sens fiind impartasiti toti cei prezenti la slujba".

"Fara a aduce vreo atingere libertatii religioase, garantate de Constitutia Romaniei si legislatia interna, consideram ca gestul acestor reprezentanti ai BOR aduce grave atingeri sanatatii populatiei, punand, practic, in pericol vietile a sute de oameni. Aceasta, in contextul in care, in momentul actual, ne aflam in plina epidemie de infectare cu virusul COVID-19, in contextul in care, pe teritoriul Romaniei, s-a instituit stare de urgenta, in contextul in care autoritatile publice au luat si iau masuri referitoare la prevenirea si contaminarea cu acest virus", se mai arata in denuntul penal.

Cele trei persoane care au depus denuntul sustin ca masurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase sunt obligatii sau indatoriri impuse de actele normative in materie sau, in baza acestora, de catre factori decizionali, avand in vedere necesitatea prevenirii sau inlaturarii unor boli contaminante.

"In aceste conditii, si reprezentantii BOR au obligatia de a respecta normele in vigoare, de a lua toate masurile necesare pentru a preveni raspandirea acestei boli cu efecte devastatoare in randul populatiei. Actul de impartasanie cu lingurita comuna si cu prosopul comun efectuat asupra unui numar impresionant de persoane de catre reprezentantii BOR aduce o grava atingere sanatatii publice, existand practic riscul ca una dintre aceste persoane sa fie infectata cu coronavirus, iar acesta sa fie transmis in masa, tuturor persoanelor care au folosit acea lingurita, respectiv prosopul", se mai arata in denuntul penal.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#denunt penal preoti Cluj , #biserica
Comentarii
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 2
alt nebun din conducerea bisericii afirma ca dangatul de clopot