Cristian Pomohaci, aplaudat la primul spectacol, dupa ce a fost exclus din preotie in urma scandalului sexual

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 18:08
6345 citiri
Cristian Pomohaci, aplaudat la primul spectacol, dupa ce a fost exclus din preotie in urma scandalului sexual
Foto: captura Youtube/Cristian Pomohaci

Cristian Pomohaci canta, duminica, pe scena Festivalului "Sus pe muntele din Jina", cel mai vechi festival ciobanesc din tara, acesta fiind primul concert sustinut de fostul preot, dupa ce a fost exclus din biserica.

Fostul preot, Cristian Pomohaci, a fost asteptat la Jina, in judetul Sibiu, de sute de admiratori, care, imediat ce a urcat pe scena i-au oferit buchete cu flori fostului slujitor al Bisericii.

Pomohaci le-a multumit, iar apoi le-a cerut voie celor prezenti sa ii dedice prima melodie "slujitorului Sfantului Altar, de aici, de la Jina".

"Va multumesc. Va rog sa imi permiteti ca prima melodie pe care o voi interpreta sa fie dedicata slujitorului Sfantului Altar, care slujeste aici, in Jina", a spus Cristian Pomohaci, de pe scena Festivalului.

Pentru concertul lui Pomohaci nu au fost necesare masuri speciale de protectie, au declarat, duminica, organizatorii Festivalului de la Jina.

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat ca a racolat minori in scopuri sexuale, a fost exclus din biserica in urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

"In urma judecarii cazului parintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronuntat si a decis caterisirea parintelui Cristian Pomohaci, adica pierderea preotiei pentru totdeauna si a posibilitatii de a ocupa un post in activitatile bisericesti. Decizia a fost aprobata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabila. Poate fi atacata in termen de 15 zile la Mitropolie", a declarat, vineri, parintele Oliviu Botoi, consilier cultural in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, in care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infractiuni de racolare de minori in scopuri sexuale.

Sesizarea a fost facuta dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare audio in care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent ca il va plati daca va intretine relatii sexuale cu el. Spre finalul inregistrarii, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, ii spune baiatului ca intre ei doi a fost, de la bun inceput, "ceva special", amintindu-i cum s-au intalnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Mosuni din judetul Mures, care apartine de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Pomohaci concert exclus biserica , #biserica