Cum se apara preotul din Braila care a brutalizat un bebelus la botez: Eram suparat pe dascal (Video)

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 15:57
8031 citiri
Cum se apara preotul din Braila care a brutalizat un bebelus la botez: Eram suparat pe dascal (Video)
Foto: Captura video YouTube/debraila.ro

Imagini de o brutalitate greu de privit au fost surprinse la un botez oficiat recent in Braila. Politia s-a autosesizat, iar Patriarhia a cerut declansarea unei anchete. Dupa inregistrarea a devenit viral, preotul Traian Mazare a incearcat sa explice de ce s-a comportat astfel.

"Eram suparat pe dascal", a declarat el pentru debraila.ro, care a scris initial despre caz.

In inregistrare se vede cum preotul, deja nervos pentru ca bebelusul pe care urma sa-l boteze plangea necontenit, este deranjat de faptul ca pruncul se prinde de patrafir, inainte de a fi cufundat in cristelnita. Apeleaza la dascal, cerandu-i sa il ajute.

"Vezi ca a agatat! Ce faci, dascale?", poate fi el auzit adresandu-i-se dascalului.

Mai incearca o data sa-l cufunde pe cel mic si din nou i se adreseaza ajutorului sau: "Ajuta-ma, dragule!". Apoi, pleaca glont spre masa folosita in cadrul slujbei de botez, unde asaza copilul, aranjandu-si cu gesturi ce tradeaza nervozitatea straiele. Reia apoi ritualul, grabindu-l, si il cufunda brutal pe bebelus in cristelnita, in timp ce ii tine o mana pe gura si pe nas.

Imaginile de la botez s-au viralizat si foarte multi dintre cei care le-au vazut spun ca purtarea preotului e cel putin nepotrivita, daca nu revoltatoare. Cu toate acestea, parintele in varsta de 64 de ani sustine ca bebelusul nu a fost niciun moment in pericol: "sunt foarte atent, sunt exigent, sunt habotnic".

In urma aparitiei pe YouTube a inregistrarii, politia s-a autosesizat si a anuntat ca va face verificari. La randul sau, si Patriarhia a reactionat, calificand gesturile preotului ca fiind "nepotrivite", "lipsite de delicatete" si "total neadecvate". Mai mult, aceasta a cerut Arhipescopiei Dunarii de Jos sa declanseze o ancheta in ceea ce il priveste pe preot.

Luni seara, Arhiepiscopia a transmis un comunicat de presa, in care isi exprima regretul "pentru atitudinea nepotrivita a preotului slujitor". Aceasta a mai transmis ca "aspectele ce decurg din materialul inregistrat video vor fi cercetate potrivit randuielilor liturgice si canoanelor bisericesti, in vederea luarii masurilor ce se impun".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#preot bruscheaza bebelus Braila video, #preot explicatie bruscat bebelusm, #scandal preot Braila bebelus botez , #biserica