Episcopul de Husi s-a plans la DIICOT despre filmarea in care ar intretine relatii intime cu un barbat

Marti, 18 Iulie 2017, ora 22:50
6151 citiri
Episcopul de Husi s-a plans la DIICOT despre filmarea in care ar intretine relatii intime cu un barbat
Foto: Episcopie

Episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, a facut o plangere la DIICOT, acuzand ca a fost defaimat, dupa ce a aparut in ipostaze intime alaturi de un barbat, sesizarea fiind directionata catre o unitate de parchet competenta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Plangerea depusa de Episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, la DIICOT Vaslui a fost directionata, marti, catre Parchetul de langa Judecatoria Husi, de unde a plecat catre o alta unitate de parchet.

Textul sesizari nu a fost facut public deocamdata, insa, potrivit unor surse, episcopul acuza faptul ca prin inregistrarea in care apare in ipostaze intime alaturi de un barbat, a fost defaimat.

"La noi a fost inregistrata o sesizare trimisa de la DIICOT, dar nu va pot mentiona altceva decat ca noi am directionat-o la unitatea competenta", a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, Antonela Palie, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Husi.

Intrebat daca la institutia pe care o conduce a fost primita sesizarea depusa de catre Corneliu Onila (Barladeanu), prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu a raspuns ca "deocamdata nu". Magistratul a declarat ca dupa ce va primi documentul urmeaza sa stabileasca daca este sau nu de competenta Parchetului pe care il conduce.

Totodata, seful DIICOT Vaslui, Irina Pejoiu, nu a dorit sa comenteze despre acest subiect.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) se va intruni in zilele de 17 si 18 august pentru a analiza masurile care se impun in cazul Episcopului Husilor, filmat in ipostaze compromitatoare, aceasta convocare neputand fi realizata in perioada postului Adormirii Maicii Domnului.

Pana la luarea unei decizii de catre Sfantul Sinod, Episcopul Husilor, Cornelui Barladeanu poate sluji, potrivit reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB).

Pe 30 iunie procurorii DNA Iasi i-au trimis in judecata pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judetean Vaslui, si Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Valeni, judetul Vaslui, pentru ca l-ar fi santajat pe Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu.

DNA sustinea ca un inalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane ar fi fost santajat de trei preoti cu materiale presupus compromitatoare, cerand in schimb functii si bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului MEDIAFAX ca persoana santajata este Episcopul Husilor, Corneliu Barladeau.

Reprezentantii Episcopiei Husi au declarat ca imaginile ar fi, potrivit episcopului, trucate si un raspuns asemanator a venit si din partea avocatului Episcopului Corneliu Barladeanu.

"Clientul meu nu recunoaste sub nicio forma imaginile respective, sustine suta la suta ca sunt trucate, ca probabil asa cum ati vazut, eu nu le-am vazut foarte bine, sunt blurate si in acelasi timp se vede ca s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaste in film si a negat tot timpul ca ar fi existat filme cu el", declara avocatul Liviu Bran.

Pe de alta parte, insa, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca dupa ce a analizat imaginile cu doi barbati intretinand relatii sexuale aparute in spatiul public, poate confirma ca unul dintre acestia este Episcopul Husilor, Corneliu Barladeau.

Vasile Banescu a precizat ca Episcopul Husilor va fi sfatuit, cel mai probabil, sa se retraga din functie.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#episcop Husi Corneliu plangere DIICOT, #episcop Husi Corneliu relatii intime video , #biserica