Exorcistul de la Tanacu nu tine slujbe ilegal - Episcopia Husilor

Vineri, 11 Mai 2012, ora 00:25
2726 citiri
Exorcistul de la Tanacu nu tine slujbe ilegal - Episcopia Husilor
Foto: antena3.ro

Ancheta Episcopiei Husilor in cazul fostului preot Daniel Corogeanu, care a supus unui ritual de exorcizare o maicuta care a murit, a stabilit ca acesta nu tine ilegal slujbe religioase intr-o casa asa cum reiesea dintr-o reclamatie facuta pe adresa institutiei.

Potrivit reprezentantilor Episcopiei Husilor, fostul preot Petru Daniel Corogeanu nu ar tine niciun fel de activitati religioase intr-o casa de vacanta situata la aproximativ doi kilometri de localitatea vasluiana Portari, insa conducatorii bisericii vasluiene sustin ca vor monitoriza in permanenta zona.

"Din raportul pe care l-am primit de la cei care au fost in control, nu ar exista niciun fel de activitati religioase in casa indicata in sesizarea primita de noi. Nici localnicii din satul Portari nu au apelat la serviciile fostului preot Corogeanu. Insa, daca situatia o va impune, vom interveni pentru ca un preot caterisit, cum este Daniel Corogeanu, nu poate desfasura niciun fel de activitate religioasa sub egida Bisericii Ortodoxe Romane", a declarat, joi, secretarul eparhial al Episcopiei Husilor, Marin Tudorica.

Episcopia Husilor a declansat, in urma cu o saptamana, o ancheta in cazul fostului preot Daniel Corogeanu care si-ar ridica un schit in localitatea vasluiana Portari, unde ar urma sa tina slujbe, desi a fost caterisit imediat dupa exorcizarea maicutei Irina Cornici.

Ancheta a fost declansata in conditiile in care au existat sesizari ca Daniel Corogeanu ar intentiona sa slujeasca in noul schit, desi a fost caterisit in anul 2005.

Imobilul caruia fostul preot Petru Corogeanu ar urma sa-i dea destinatia de schit este acelasi de unde, in anul 2008, a fost ridicat de politisti pentru a-si ispasi pedeapsa la care a fost condamnat in urma exorcizarii maicutei Irina Cornici, care a fost a tinuta rastignita pe o cruce timp de trei zile, fara apa si hrana.

Fostul preot Petru Corogeanu a fost incarcerat la Penitenciarul Valsui in 30 ianuarie 2008, dupa ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru lipsire ilegala de libertate urmata de moartea victimei. Sentinta a fost data dupa mai mult de doi ani si jumatate de procese in care Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instante din tara.

In iunie 2005, fostul preot, impreuna cu patru maicute, intre care fosta maica stareta de la Manastirea Tanacu, au supus a alta maicuta, in varsta de 23 de ani, unui ritual de exorcizare, la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu, judetul Vaslui. Maicuta, Irina Cornici, a murit dupa ce a fost tinuta trei zile fara apa si mancare, fiind imobilizata pe o cruce de lemn.

Trei din cele patru maicute au fost condamnate la cinci ani de inchisoare, iar maica stereta a fost condamnata la sase ani de inchisoare, toate patru fiind incarcerate in ianuarie 2008.

Cele trei maicute au fost eliberate din penitenciar la sfarsitul anului 2010, in timp ce fosta maica stareta a Manastirii Tanacu a fost eliberata in 5 iulie 2011.

Petru Corogeanu a fost pus in libertate in 30 noiembrie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corogeanu slujbe, #Episcopie , #biserica