Fotografia zilei: Covoare cumparate special sa nu calce episcopul pe pamant

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 16:22
10412 citiri
Fotografia zilei: Covoare cumparate special sa nu calce episcopul pe pamant
Foto: basilica.ro

Mai multe covoare au fost intinse in calea episcopului Husilor, pentru a nu-si murdari pantofii la o ceremonie de sfintire a unui loc in care se va construi o biserica, in comuna vasluiana Todiresti.

Potrivit InVaslui, episcopul Husilor, PS Corneliu Barladeanu, a fost invitat la Todiresti sa sfinteasca locul pe care se va construi o biserica, onorariul cerut fiind de 2.000 de euro.

"Este o regula stiuta de toata lumea. Daca nu ii dai bani, nu vine. Initial, i-am trimis la Episcopie o mie de euro, dar a spus ca nu e suficient si atunci i-am mai dat 1.000 de euro. A fost anul trecut la o alta sfintire si acolo a primit 3.500 de euro. Banii au fost platiti atunci de doua familii care munceau in strainatate", a declarat un preot din zona Todiresti.

Conform sursei citate, organizatorii au fost nevoiti sa aduca bucatari iscusiti din alte zone, iar oamenii au strans aproximativ 10.000 de euro, cat a costat intreaga ceremonie.

"Este Preasfintitul nostru, trebuia primit cum se cuvine. Am facut pregatirile care se fac la astfel de evenimente. Toata lumea a venit si a donat. Important este ca s-a facut aceasta sfintire si ca vom ridica o biserica", au declarat, pentru Invaslui, reprezentantii Primariei Todiresti.

In plus, episcopul Husilor a cerut sa fie asezate covoare noi pe terenul pe care urma sa calce, pentru a nu-si murdari pantofii, iar enoriasii sa fie tinuti la distanta.

"Zeci de metri de traversa si cateva covoare mari au fost cumparate de enoriasi pentru a fi tapetat terenul pe care urma sa paseasca episcopul. A avut pretentii ca dulciurile sa fie de casa din produse bio, la fel si mancarea pe care a servit-o, de la aperitive si pana la ultimul fel.

Toate astea in timp ce amaratii din Todiresti abia au dupa ce sa bea apa, iar de bucate alese nu au auzit vreodata", scrie sursa citata.

PS Corneliu Barladeanu a ajuns la Todiresti cu un bolid de lux cumparat recent, facut la comanda si care a costat aproape 100.000 de euro.

Tot Invaslui scrie ca mai multe persoane din anturajul lui Corneliu Barladeanu au vorbit despre averea impresionanta a acestuia, sustinand ca ar avea bani lichizi in conturi din tara si din strainatate in valoare de peste 2 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#episcop Husi sfintire biserica, #Corneliu Barladeanu episcop, #covoare intinse episcop Husi , #biserica