Invazia imigrantilor: Teoria patriarhului Daniel si solutia Bisericii Catolice

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 13:56
7379 citiri
Invazia imigrantilor: Teoria patriarhului Daniel si solutia Bisericii Catolice
Foto: Basilica

Patriarhul Daniel a vorbit despre criza refugiatilor din Europa, spunand ca tineretul ar trebui educat in spiritul pacii, astfel incat razboaiele lumii sa se stinga si sa nu-i mai goneasca pe oameni din tarile de origine, macinate in prezent de conflicte sangeroase.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a primit luni, la resedinta patriarhala, un grup de tineri iordanieni insotiti de Qais Sadiq, episcop de Erzurum.

In acest context, parintele Daniel a vorbit despre razboaiele care "cauzeaza un numar mare de refugiati", propunand o solutie in acest sens, potrivit agentiei de stiri Basilica.

Record de imigranti salvati in Grecia de pe mare: 2.500 in doar trei zile

"Copiii si tinerii consideram ca sunt un mare dar de la Dumnezeu pentru Biserica si pentru societate. De aceea, atat Biserica, cat si societatea trebuie sa aiba o deosebita preocupare pentru educatia tinerilor si pentru sustinerea in formarea lor profesionala. Lumea de astazi este confruntata cu fenomenul secularizarii, adica o construire a societatii fara referinta la Dumnezeu si la Religie.

Societatea este confruntata cu criza economica si financiara, dar si cu multe conflicte armate, cu razboaie si cu violenta ceea ce cauzeaza un numar mare de refugiati. Vedem in aceste zile cum in Europa refugiatii din Siria si din alte tari ale Orientului vin in tarile europene pentru a scapa de violenta si pentru a supravietui. De ceea, noi trebuie sa educam tineretul in spiritul pacii, al convietuirii pasnice, al respectului reciproc intre diferite religii si diferite culturi", a declarat patriarhul Daniel.

Fostul cancelar german nu vrea noi cortine de fier in Europa: Solutia sa pentru imigranti

Ce spune Biserica Catolica

Biserica Romano-Catolica s-a aratat ceva mai pragmatica si a anuntat ca se va implica in criza imigrantilor si va colabora cu autoritatile, daca Romania va gazdui transfugi din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

"Prin structurile sale si in masura posibilitatilor, Biserica Catolica din Romania va colabora, asa cum a facut-o si pana acum, cu autoritatile de stat din Romania, atunci cand tara noastra va fi implicata in gestionarea comuna, europeana, a acestei crize a refugiatilor cu care se confrunta Europa in ultima vreme", a declarat preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, pentru Stiri pe Surse.

Acesta a subliniat ca "Biserica Catolica din Romania este deja implicata in ajutorarea migrantilor si refugiatilor, acordand pana in prezent asistenta legala, acoperind nevoile medicale, de hrana si imbracaminte, de cazare, transport, instruire si integrare cetatenilor altor state care, de-a lungul anilor, au primit de la autoritatile romane statutul de refugiat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Patriarh Daniel refugiati, #Patriarh Daniel criza refugiati, #Biserica Catolica refugiati , #Romania