Rasism la ora de religie: Preotul e dat afara de la biserica unde lucra, dar ramane la catedra

Marti, 18 Februarie 2014, ora 10:52
3412 citiri
Rasism la ora de religie: Preotul e dat afara de la biserica unde lucra, dar ramane la catedra

Preotul timisorean care a fost filmat facand afirmatii rasiste in fata elevilor carora le preda religia a fost revocat din functia de paroh la biserica unde slujea, insa nu se stie inca daca acesta va fi dat afara si din invatamant.

Mitropolia Banatului a anuntat ca preotului i-a fost retrasa functia de paroh in biserica din Timisoara in care slujea, relateaza Romania TV. Se pare ca filmuletul ar fi fost realizat in urma cu sapte ani, insa doar acum a iesit la iveala.

"Arhiepiscopia Timisoarei regreta situatia cauzata si se delimiteaza ferm de afirmatiile fostului suplinitor, exprimate in urma cu 7 ani, despre care nu a avut cunostinta.

In ceea ce priveste climatul confesional in Arhiepiscopia Timisoarei, este binecunoscuta armonia dintre toate etniile si cultele religioase, inclusiv cu cel mozaic, climat binecuvantat de Inaltpreasfintitul Parinte Nicolae - Arhiepiscop al Timisoarei si Mitropolit al Banatului.

In urma sedintei Permanentei Consiliului Eparhial, din data de 17 februarie 2014, preotul Andrei Lehaci de la Parohia Timisoara-Mehala a fost revocat din functia de conducator al oficiului parohial", se arata in documentul citat.

Inspectoratul Scolar va analiza situatia si va lua masuri, daca este cazul

Informatiile in acest caz sunt insa contradictorii, astfel ca surse din Inspectoratul Scolar General al judetului Timis au declarat pentru Adevarul ca filmuletul este de acum trei ani si ca preotul nu ar mai preda religia in seminarul teologic in care a fost filmat facand afirmatiile rasiste, pe vremea cand era doar suplinitor.

La randul sau, Cornel Petroman, inspectorul scolar general din judet, a transmis in mod oficial ca Inspectoratul sustine ca va analiza cazul si ca va lua masuri, daca se impune.

Lectie rasista, la ora de religie: Antonescu a facut bine ca i-a exterminat

Preotul Andrei Lehaci le-a spus elevilor sai de la Seminarul Teologic din cadrul Colegiului Carmen Sylva ca maresalul Antonescu a facut bine ca i-a exterminat pe tigani.

"Ma, daca Antonescu a facut un lucru bun, a facut ca i-a exterminat. Ma, daca ar mai fi trait un an, ma, bata-i Dumnezeu sa mai fi trait (...) Ma, nu va uitati in gura la toti rahatii ca i-au exterminat pe evrei. Ma, nu fiti tampitei, ma, nu fiti ghiolbani. Nu va uitati in gura la toti rahatii", i-a indemnat profesorul de religie ortodoxa pe elevii sai de la Seminarul Teologic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#preot rasist ora religie, #preot dat afara biserica, #profesor religie Timis rasism, #filmulet profesor religie rasism , #biserica