Milioane de lei din bani publici pentru o catedrala aflata in constructie de zece ani

Marti, 26 Iulie 2016, ora 08:41
5153 citiri
Milioane de lei din bani publici pentru o catedrala aflata in constructie de zece ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Mitropolia Oltenia construieste, de 10 ani, la Craiova, o catedrala, constructie pentru care primeste anual sume importante de la bugetul Consiliului Judetean Dolj, insa lucrarile par departe de a fi finalizate.

Constructia Catedralei "Sfantul Ioan Botezatorul" din cartierul craiovean Craiovita Noua a inceput initial in 1990. Piatra de temelie a fost pusa, in luna martie, de mitropolitul de atunci al Olteniei, IPS Nestor Vornicescu. S-a reusit turnarea fundatiei, insa lucrarile au fost abandonate ulterior din lipsa de fonduri.

In 2006, Mitropolia Olteniei a hotarat reluarea constructiei, iar in 2007 a si semnat un parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj pentru a primi fonduri.

Cu exceptia anului 2011, anual de la bugetul Doljului au fost directionate sume importante catre aceasta lucrare, ajungandu-se la peste 2,5 milioane lei.

Potrivit reprezentantilor Consililui Judetea Dolj, banii au fost alocati esalonat astfel: 700.000 de lei (2007), 400.000 de lei (2008), 100.000 de lei (2009), 300.000 de lei (2010), 300.000 de lei (2012), 300.000 de lei (2013), 100.000 de lei (2014), 300.000 de lei (2015), 137.000 de lei (2016).

Amenintata sa ramana fara bani publici pentru Catedrala Neamului, Biserica sare cu explicatii si acuzatii

Biserica nu a fost uitata la rectificare: Cati bani a primit Catedrala Mantuirii Neamului

Primaria Craiova a alocat si ea bani Arhiepiscopiei Craiova, care apartine de Mitropolia Olteniei, peste patru milioane de lei, insa nu cu mentiunea expresa pentru catedrala din Craiovita Noua.

"Au fost alocate fonduri publice Arhiepiscopiei Craiovei in vederea sustinerii unitatilor de cult din subordine (reabilitari, modernizari, constructii). Mentionam ca nu au fost alocate fonduri direct catedralei 'Sf. Ioan Botezatorul' prin bugetul Consiliului Local al Municipiului Craiova", au transmis reprezentantii Primariei.

Reprezentanti ai Mitropoliei Olteniei au afirmat ca pentru aceasta constructie au donat bani si enoriasii. Nu au specificat insa despre ce sume este vorba si nici daca lucrarile vor fi finalizate in acest an, asa cum era prevazut initial.

In curtea lacasului de cult, cu o inaltime de peste 30 metri, au napadit buruienile si molozul, iar acum pe santier sunt doar cativa muncitori. Costul total al lucrarii a fost estimat de Mitropolie la doua milioane de euro.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#catedrala Craiova bani publici, #catedrala Craiova constructie , #biserica