Mita la APIA: IPS Pimen acuza presa ca vrea sa loveasca in Biserica

Joi, 05 Iunie 2014, ora 21:35
6118 citiri
Mita la APIA: IPS Pimen acuza presa ca vrea sa loveasca in Biserica

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, a acuzat presa, joi, la Manastirea Dragomirna, in timpul discutiei cu vicepremierul Liviu Dragnea, ca a facut referire la implicarea preotilor in scandalul referitor la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) doar ca sa "loveasca" in biserica.

Intr-o discutie purtata cu vicepremierul Dragnea, in cadrul vizitei acestuia la Manastirea Dragomirna, IPS Pimen a spus ca mentionarea de catre presa a implicarii Bisericii din judetul Suceava in scandalul subventiilor ilegale de la APIA s-a facut pentru a lovi in Biserica.

Mita la APIA: Directorul general al Agentiei a fost retinut (Video)

"Astia din presa, care sunt asa cum sunt, au spus ca atatea milioane s-au dat de catre stat in cazul APIA. Am facut socoata, cate hectare avem noi inmultit cu subventia (...) Asta a fost numai ca sa loveasca in Biserica. Asta este presa, o parte a presei. Trebuia sa ma intrebe daca este adevarat", a spus IPS Pimen.

Pe de alta parte, acesta i-a povestit vicepremierului despre procesul cu Directia Silvica Suceava, in care este parte Arhiepiscopia, pentru obtinerea a peste 160.000 de hectare pe care le revendica, dupa ce autoritatile nu au pus-o in posesie, iar in prezent treneaza de multi ani.

Perchezitii la APIA: Directorul, ridicat de DNA. Preoti, politisti, medici si un fost primar, implicati in frauda (Video)

IPS Pimen i-a explicat lui Dragnea cat de necesara este restituirea padurilor catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, subliniind ca bisericile si manastirile monumente din Bucovina au mare nevoie de fonduri.

"Imi dati proprietatea furata si atunci castigul e al statului", a spus IPS Pimen.

Mai multe asociatii de fermieri au sesizat ca o treime din fondurile alocate la nivel national pentru subventii la parohii si manastiri au ajuns in judetul Suceava.

Mita la APIA Sef din Politia Suceava, urmarit penal - abuz in serviciu la cererea unui preot

Dintr-un total de 4,9 milioane de euro achitati de APIA la nivel national, in ultimii trei ani, la unitati de cult din Bucovina au ajuns 1,85 milioane de euro. In cazul parohiilor, cele mai mari sume au primit Saru Dornei, respectiv 33.000 euro, Frumosu - 26.000 euro si Ciocanesti - 23.000 euro.

Dintre manastiri, la Putna a ajuns cea mai mare suma - 150.000 de euro, urmata de Voronet cu 10.799 de euro.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#IPS Pimen presa Biserica, #IPS Pimen dosar mita APIA, #APIA subventii agricole Biserica , #biserica
Comentarii