Mitropolitul Clujului: Fiecare familie sa aiba trei copilasi - unul sa fie pentru Biserica si tara

Sambata, 21 Martie 2015, ora 14:54
13554 citiri
Mitropolitul Clujului: Fiecare familie sa aiba trei copilasi - unul sa fie pentru Biserica si tara
Foto: Mitropolia Clujului

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, a vorbit, sambata, in cadrul unui "mars pentru viata" desfasurat la Cluj-Napoca, despre "imputinarea nasterilor" din Romania si a spus ca, daca se doreste redresarea situatiei, "ar trebui ca fiecare familie tanara sa aiba macar trei copilasi".

Participantii la "Marsul pentru viata" - peste 2.000 de persoane, conform organizatorilor - s-au adunat, sambata, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, avand bannere cu mesaje precum "Lasati copiii sa traiasca", "Viata incepe in momentul conceptiei", "Spune 'da' vietii", "Pretuieste viata", "Un copil e o bucurie", "'Da' vietii, 'nu' avortului", "Fiecare viata este un dar de la Dumnezeu".

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, a tinut un discurs in fata celor prezenti, vorbind despre "imputinarea nasterilor" din Romania si spunand ca, daca se doreste ca lucrurile sa se redreseze pe plan social, "ar trebui ca fiecare familie tanara sa aiba macar trei copilasi - unul pentru tata, unul pentru mama si celalalt pentru Biserica si pentru tara".

"Scopul acestui mars este de a binecuvanta viata. Dumnezeul nostru este al vietii, nu al mortii", a spus IPS Andrei Andreicut.

La randul sau, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihalmeanu, a afirmat ca prin participarea la mars vrea sa transmita clujenilor un mesaj privind importanta vietii.

"Viata are o origine sacra, iar omul nu este stapanul vietii. O poate apara sau o poate distruge. Dumnezeu nu a creat moartea, ci viata, iar noi, oamenii, suntem chemati sa o aparam. Noi luptam pentru viata, pentru cei care nu au glas sa isi apere viata. Marsul este pentru viata, de la inceputul ei pe cale naturala, pana la sfarsitul ei pe cale naturala. Suntem si impotriva acestui pacat care este avortul, facut deliberat, fara nicio motivatie", a spus episcopul greco-catolic.

Cristian Borz, unul dintre organizatorii marsului desfasurat sub sloganul "Fiecare viata este un dar", a afirmat ca scopul manifestarii a fost "sustinerea dreptului la viata pentru toate fiintele umane, incepand cu momentul conceptiei si pana la moartea naturala".

"Marsul a fost si unul impotriva avortului, dorim ca familiile sa aduca pe lume copii, iar acestia sa traiasca in familiile in care s-au nascut", a mentionat el.

Marsul a fost organizat de o fundatie din Cluj-Napoca si de reprezentantii mai multor culte religioase. El s-a desfasurat in zona centrala a orasului si a durat o ora.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mitropolit Cluj copii nasteri avort, #mars pentru viata Cluj , #biserica
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Iar popimea sa mearga la vidanja si la taiat stuf