Opt ani de la intronizarea Patriarhului Daniel: Politicienii au venit cu Dacia Duster, iar preotii cu masini de lux

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 18:44
9794 citiri
Opt ani de la intronizarea Patriarhului Daniel: Politicienii au venit cu Dacia Duster, iar preotii cu masini de lux
Foto: Arhiva Ziare.com

La opt ani de la intronizarea ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel a oficiat Liturghia in Catedrala Patriarhala, inconjurat de zeci de ierarhi, o parte dintre ei venind la eveniment cu masini de lux, spre deosebire de parlamentari, care au venit cu Dacia Duster.

La opt ani de la intronizarea ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel a oficiat Sfanta Liturghie in Catedrala Patriarhala, care a fost plina, la slujba asistand si parlamentari, dar si cativa ministri, intre care Sorin Cimpeanu, Mircea Dusa, Nicolae Banicioiu si Daniel Constantin.

Patriarhul Daniel, salariu dublat - cat va castiga capul BOR

In cuvantul rostit cu acest prilej, Patriarhul Daniel a aratat ca celui caruia i s-a dat talent i se cere sa inmulteasca talentul, iar celui cauia i-a fost incredintata pastorirea pentru altii si pentru mantuirea lor i se cere si mai mult.

Patriarhul le-a multumit ierarhilor, preotilor, monahi si monahiilor, Guvernului si celorlalte autoritati centrale si locale, care contribuie la ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, ca sunt "impreuna pastori" "in transmiterea Evangheliei lui Hristos".

La finalul slujbei, ministrii si ceilalti politicieni prezenti au citit mesaje de felicitare, iar dupa ceremonie Patriarhul a facut o fotografie de grup alaturi de ierarhi, de la care a primit o caseta cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, precum si o icoana. Dupa slujba, participantii au mers in Sala Sinodala, unde a avut loc o masa festiva.

Premierul Victor Ponta nu a participat la slujba, dar a fost la Resedinta Patriarhala pentru a-l felicita pe Patriarhul Daniel.

Patrarhul Daniel a fost felicitat si de presedintele Klaus Iohannis, care, aflat in SUA, a transmis un mesaj citit de Sergiu Nistor, consilier prezidential la Departamentul Cultura, Culte si Centenar.

Daca politicienii au venit la Catedrala Patriarhala cu autoturisme Dacia Duster, unii ierarhi au venit la Patriarhie cu masini de lux - Audi A8 sau Mercedes Clasa S.

Dupa slujba, de la Patriarhie au fost scoase mai multe cosuri mari de flori albe care au fost incarcate intr-o duba.

Un nou protest pe terenul pentru moschee - 500 de cruci au fost infipte acolo

La Catedrala Patriarhala au fost, miercuri, zeci de oameni, care au dorit sa fie prezenti la aniversarea a opt ani de la intronizarea Patriarhului Daniel. Printre enoriasi, la slujba au participat si Catalin Berenghi si Catalin Gorgan, cei care au organizat mai multe actiuni de protest pe terenul viitoarei moschei. Cei doi, care au venit imbracati in costume populare, au spus ca au venit pentru a sustine crestinismul, aflat "momentan, in pericol" din cauza invaziei migrantilor musulmani in Europa.

PF Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane din 30 septembrie 2007, cand a fost intronizat dupa decesul PF Teoctist.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Patriarh Daniel intronizare, #Patriarh Daniel opt ani, #Patriarh Daniel slujba , #biserica