Patriarhia vrea 20 de milioane de lei de la stat pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 17:00
3488 citiri
Patriarhia vrea 20 de milioane de lei de la stat pentru Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: isabellaariane.blogspot.com

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a solicitat, intr-o scrisoare, presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa sprijine alocarea in bugetul de stat pe 2011 a 20 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Aceasta suma reprezinta doar 10% din costul estimat de 200 milioane de lei pentru lucrarile din anul 2011, care urmeaza sa fie acoperite din donatiile credinciosilor dornici sa ajute, se arata in scrisoarea semnata de PF Daniel si citata de Mediafax.

Patriarhia a amintit ca, in 2009, a fost alocata suma de 5 milioane de lei, folosita integral de Patriarhie conform destinatiei prevazute. In 2010, desi a solicitat suma de 20 milioane de lei, nu s-a alocat nicio contributie de la bugetul de stat pentru acest obiectiv, se mai arata in scrisoare.

Patriarhia precizeaza ca cel mai important spustinator in anul 2010 dintre autoritatile publice a fost Consiliul Local Sector 2, care a alocat 10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Pe de alta parte, secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, a precizat, miercuri, ca Biroul Permanent a decis sa trimita aceasta scrisoare comisiilor de buget care vor discuta legea bugetului de stat pe 2011.

"Chiar daca legea nr. 261/2005 cu modificarile ulterioare prevede sprijn de la bugetul de stat pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, tinand cont de actuala criza economica, in ziua de 3 iunie 2010, Patriarhia Romana a adus la cunostinta opiniei publice faptul ca, pentru edificarea viitoarei Catedrale patriarhale, fondurile necesare vor fi obtinute printr-o linie de creditare de la una sau mai multe banci.

Creditul va avea o perioada de gratie pana la finalizarea construirii Catedralei si va fi ramubursat din donatiile credinciosilor ortodocsi romani din tara si strainatate. In acelasi timp, Patriarhia Romana a anuntat ca pentru construirea noii Catedrale patriarhale faza 'la rosu', costurile sunt estimate la aproximativ 100 milioane de euro", puncteaza comunicatul Patriarhiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Catedrala Mantuirii Neamului, #patriarhia romana buget stat, #bani catedrala mantuirii neamului , #biserica