Patriarhul Daniel a primit cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 16:52
2383 citiri
Patriarhul Daniel a primit cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii
Foto: basilica.ro

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, i-a conferit joi Preafericitului Parinte Patriarh Daniel Emblema "Onoarea Armatei Romaniei", cea mai inalta distinctie a MapN.

Evenimentul a fost prilejuit de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, iar ceremonia a fost organizata la Palatul Patriarhiei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conferirea Emblemei "Onoarea Armatei Romaniei" reprezinta "o modesta recunoastere din partea intregii ostiri a contributiei Preafericirii sale la ridicarea prestigiului Armatei Romaniei in tara si in lume".

"Sunt deosebit de onorat ca, in aceasta zi sfanta pentru toti romanii, Ziua Nationala, ziua tarii careia i-am jurat credinta - Romania - sa ofer cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii Nationale Prea Fericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, una din marile personalitati ale Ortodoxiei contemporane", a aratat ministrul Gabriel Oprea in cadrul ceremoniei solemne.

"Preoti cu crucea-n frunte, caci oastea e crestina"

Ministrul a aratat ca iubirea de tara si credinta in Dumnezeu sunt valorile fundamentale care i-au calauzit pe romani, de-a lungul intregii istorii a neamului.

"Nu intamplator, cele doua institutii fundamentale ale statului roman, Biserica si Armata, ocupa primele locuri in ierarhia increderii cetatenilor. De-a lungul ultimilor 150 de ani, prezenta preotilor in mijlocul trupei a contribuit hotarator la pastrarea unui moral ridicat al ostasilor nostri, precum si la mentinerea credintei in victorie, in marile batalii pe care armata le-a purtat intru libertatea si unitatea poporului roman.

Reinnodand traditia strabuna, magistral zugravita in versurile imnului national, 'preoti cu crucea-n frunte, caci oastea e crestina', preotii se afla alaturi de militarii romani, oriunde isi indeplinesc misiunile incredintate, in tara si, mai ales, in teatrele de operatii", a mai spus ministrul Gabriel Oprea.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a multumit pentru distinctia oferita, pe care a considerat-o si un gest de apreciere a eforturilor preotilor Bisericii Ortodoxe Romane, care au fost alaturi de ostasii romani in luptele purtate pentru realizarea Marii Uniri si in toate momentele importante ale istoriei nationale.

"Peste 600 000 de soldati s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crisana, Maramuresul sa fie alaturi de Patria mama, de Regatul Romaniei, la care s-a adaugat, in 27 martie, in acelasi an, 1918, Basarabia si in 28 noiembrie 1918, Bucovina.

Armata a fost prezenta peste tot, a incurajat poporul si a reflectat dorinta poporului. Consideram ca si astazi, ca intotdeauna, trebuie sa aparam integritatea nationala, integritatea demnitatii noastre romanesti si integritatea spirituala a poporului roman", a aratat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

La eveniment au mai participat reprezentanti ai autoritatilor locale si cadre ale Ministerului Apararii Nationale.

C.B.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Patriarhul Daniel decoratie Armata, #Emblema Onoarea militara, #Patriarhul Daniel , #biserica