Patriarhul Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica (Foto)

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 20:44
9018 citiri
Patriarhul Daniel a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica (Foto)
Foto: Basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti, la Muzeul din Resedinta Patriarhala.

Potrivit basilica.ro, ceremonia de acordare a titlului academic a avut loc in prezenta rectorului Mihnea Costoiu si a presedintelui Senatului Universitatii, Ecaterina Andronescu.

"Senatul Universitatii Politehnica a luat in unanimitate aceasta decizie. Pentru mine este o mare onoare sa va inmanez, astazi, impreuna cu domnul rector, insemnele titlului de Doctor Honoris Causa. Dati-mi voie sa va marturisesc ca am fost extrem de impresionata de proiectele pe care Preafericirea Voastra le-ati dedicat acestei tari, fie in calitate de profesor, fie in calitate de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei sau in calitatea pe care astazi o aveti si catre care noi ne plecam cu respect fruntile, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru noi este o onoare sa va inmanam aceasta diploma, pentru ca Scoala si Biserica intotdeauna au lucrat impreuna pentru generatia tanara sau mai putin tanara, iar acest fapt este important", a declarat Ecaterina Andronescu.

Foto: Basilica.ro

Dupa primirea insemnelor academice, patriarhul a multumit UPB pentru titlul acordat, subliniind importanta legaturii dintre Universitate si Biserica pentru binele comun al societatii. "Apreciem foarte mult performantele Universitatii Politehnica din Bucuresti, dar si faptul ca aceasta universitate are o biserica ortodoxa cu hramul Sfantul Grigorie Palama care este unul dintre cei mai mari teologi ortodocsi ai comuniunii dintre Dumnezeu Creatorul si intreaga creatie", a spus intaistatatorul BOR, citat de basilica.ro.

Cu acest prilej, patriarhul Daniel a sustinut prelegerea "Importanta dialogului dintre teologie, filosofie si stiinta". Inaltul ierarh a evidentiat importanta "cercetarii interdisciplinare referitoare la dialogul dintre teologie, filosofie si stiinta", care "se cultiva acum inclusiv in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti".

"Sunt multi absolventi ai Politehnicii care au urmat si cursurile Facultatilor de Teologie Ortodoxa. Totodata, exista manifestari academice si proiecte de cercetare in domeniul interdisciplinar. Merita semnalat faptul ca prin activitatea Centrului de Dialog si Cercetare in Teologie, Filosofie si Stiinta al Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul a Universitatii din Bucuresti exista o cooperare cu profesori de la alte universitati (Universitatea de Medicina si Farmacie, Academia de Stiinte Economice), inclusiv cu cadre didactice de la Universitatea Politehnica din Bucuresti", a aratat patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.

Foto: Basilica.ro

Patriarhul Daniel nu a participat joi "din motive personale" la ceremonia de la UPB in care trebuia sa primeasca titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica, a anuntat Biroul de presa al Patriarhiei Romane.

"Din motive personale, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel nu a putut participa la eveniment, dar exprima recunostinta Universitatii Politehnica pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa ca simbol al cooperarii dintre Universitate si Biserica", preciza sursa citata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#patriah Honorius Causa politehica, #patriarh Daniel decorat Politehnica , #biserica