Patriarhul Daniel, vizita canonica in Germania

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 08:03
1158 citiri

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, va efectua, in perioada 9-12 septembrie, o vizita canonica in Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Germaniei, Austriei si Luxemburgului la invitatia Arhiepiscopului Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord.

Pe parcursul vizitei sale, Patriarhul va fi insotit de o delegatie a BOR. Sambata dimineata, Patriarhul se va intalni cu Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de Freising si Munchen, precum si cu dr. Johannes Friedrich, Episcopul evanghelic al Bavariei.

In cursul dupa-amiezii, va vizita Consulatul General al Romaniei din Munchen, iar apoi se va intalni cu Barbara Stamm, presedintele Parlamentului Bavarez. Cu acest prilej, vor fi discutate impreuna cu autoritatile locale aspecte ale sprijinului constant acordat de acestea Mitropoliei Ortodoxe Romane din Germania.

Duminica, Parintele Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi si preoti ortodocsi romani si ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va oficia Sfanta Liturghie si va pune piatra de temelie pentru viitoarea biserica romaneasca din Munchen, cu hramurile Inaltarea Sfintei Cruci si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica.

In cursul dupa-amiezii, Intaistatatorul BOR va adresa un mesaj in timpul festivitatii de deschidere a celei de-a 25-a Intalniri Internationale pentru Pace organizata de Comunitatea Sant' Egidio la Munchen, cu tema "Destinati la convietuire" ("Bound to live together"). In cadrul acestui eveniment, Patriarhul Daniel se va intalni cu presedintele Germaniei, dr. Christian Wulf.

Luni, 12 septembrie, Patriarhul BOR va prezenta o expunere intitulata "Dialog teologic si cooperare ecumenica", in cadrul forumului cu tema Unitatea crestina si dragostea pentru cei saraci, organizat ca parte a Intalnirii Internationale pentru Pace, la care va participa si cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, delegatia Patriarhiei Romane se va intalni cu dr. Marcel Huber, ministru Secretar de Stat al Guvernului Bavarez, pentru a discuta aspecte privitoare la sprijinirea comunitatii romanesti din Bavaria.

Patriarhul Daniel se va intoarce la Bucuresti in seara zilei de 12 septembrie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Patriarhul Daniel vizita Germania, #Patriarhul Daniel Germania , #biserica