Pelerinaj cu sacrificiu, pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti (Galerie foto)

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 18:03
5858 citiri
Pelerinaj cu sacrificiu, pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Mii de credinciosi s-au adunat, miercuri, la Dealul Mitropoliei din Bucuresti, pentru a venera moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii catedralei patriarhale.

De asemenea, moastele Sfantului Nectarie de la Eghina, cunoscut si ca "Vindecatorul de boli", au fost aduse in Capitala de o delegatie a Bisericii Greciei.

Evenimentele dedicate Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, care este sarbatorit in fiecare an la 27 octombrie, au inceput inca de miercuri dimineata.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc procesiunea 'Calea Sfintilor' cu Moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou.

La pranz s-a desfasurat procesiunea cu racla Moastelor Sfintilor Imparati Constantin si Elena, dupa care cele doua procesiuni s-au intalnit la Crucea din piatra de la baza Colinei Patriarhiei, pentru momentul intampinarii Moastelor Sfantului Ierarh Nectarie. Apoi toate moastele au fost duse la Catedrala Patriarhala, unde vor putea fi venerate de credinciosi pana marti, la ora 10:00.

Calugari, batrani, copii, adolesecenti ori femei cu nou-nascuti in brate au venit, din toate colturile tarii, sa venereze raclele sfinte, asezate in baldachinul cu flori.

Ultimii ajunsi s-au asezat, smeriti, la capatul sirului care ajunge pana la sosea. Pelerinii se roaga sau citesc carti cu rugaciuni, iar jandarmii sunt de neinduplecat si ii intorc din drum pe cei mai putini rabdatori, care incearca sa sara gardurile metalice ce imprejmuiesc randul.

Dupa ce ajung, in cele din urma, sa sarute moastele, credinciosii se inchina cu energie cand ies de sub baldachinul impodobit cu flori, apoi fac metanii pe trotuar, cu capul pe cimentul rece.

Autoritatile au estimat, pentru Ziare.com, ca la coada de pelerini de pe Dealul Mitropoliei se aflau, miercuri dupa-amiaza, peste 4.000 de persoane.

Este prima oara cand Moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina sunt aduse la Bucuresti cu ocazia pelerinajului de Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#moaste Bucuresti coada pelerini, #maoste Dimitrie Nou Bucuresti, #pelerinaj moaste biserica pelerini , #biserica