Pelerinaje de Florii, sambata, in Bucuresti si in Ploiesti

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 11:45
3650 citiri
Pelerinaje de Florii, sambata, in Bucuresti si in Ploiesti
Foto: Basilica.ro

Ierarhi, preoti, monahi si credinciosi din Capitala si din judetele Ilfov si Prahova vor participa, sambata, in ajunul praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim, la traditionalul pelerinaj crestin-ortodox de Florii in Bucuresti si Ploiesti.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor va incepe la Manastirea Radu Voda.

El se va desfasura pe urmatorul traseu: Bulevardul Marasesti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Voda, Strada Serban Voda (cu oprire la Catedrala mitropolitana Sfantul Spiridon - Nou), Strada Principatele Unite, Strada Ienachita Vacarescu, Strada Sfanta Ecaterina (cu oprire la Biserica Sfanta Ecaterina, paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul), Strada Bibescu Voda, Colina Bucuriei si se va incheia la Catedrala Patriarhala (in jurul orei 17:45), unde pelerinii vor fi intampinati de catre patriarhul Daniel.

La Manastirea Radu Voda, de la ora 16:00, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, va sfinti ramurile de salcie, care vor fi daruite credinciosilor. De la ora 16:15, se va pleca in procesiune spre Patriarhie.

Procesiunea va fi intampinata, la ora 16:45, la Catedrala mitropolitana Sfantul Spiridon - Nou, iar de la ora 17:15 la Biserica Sfanta Ecaterina.

Evenimentul se va incheia, in jurul orei 17:45, la Catedrala Patriarhala, unde PF Daniel va sfinti icoana praznicului "Intrarii Domnului in Ierusalim" si va rosti un cuvant de invatatura.

Potrivit Patriarhiei, la Ploiesti, pelerinajul de Florii va fi organizat, sambata, de la ora 17:00, de Protoieriile Ploiesti Nord si Ploiesti Sud, cu participarea episcopului-vicar patriarhal Varlaam Ploiesteanul, a clericilor si credinciosilor din judetul Prahova, pe urmatorul traseu: Parohia Sfantul Gheorghe - Vechi, Bulevardul Independentei, Palatul Administrativ, Parohia Sfantul Ioan, Bulevardul Republicii si Parohia Sfantul Vasile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#pelerinaj Florii 2019 Bucuresti Ploiesti , #biserica