Ziare.com

Pelerinaje de Florii, sambata, in Bucuresti si in Ploiesti

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 11:45

   

Pelerinaje de Florii, sambata, in Bucuresti si in Ploiesti
Ierarhi, preoti, monahi si credinciosi din Capitala si din judetele Ilfov si Prahova vor participa, sambata, in ajunul praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim, la traditionalul pelerinaj crestin-ortodox de Florii in Bucuresti si Ploiesti.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor va incepe la Manastirea Radu Voda.

El se va desfasura pe urmatorul traseu: Bulevardul Marasesti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Voda, Strada Serban Voda (cu oprire la Catedrala mitropolitana Sfantul Spiridon - Nou), Strada Principatele Unite, Strada Ienachita Vacarescu, Strada Sfanta Ecaterina (cu oprire la Biserica Sfanta Ecaterina, paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul), Strada Bibescu Voda, Colina Bucuriei si se va incheia la Catedrala Patriarhala (in jurul orei 17:45), unde pelerinii vor fi intampinati de catre patriarhul Daniel.

La Manastirea Radu Voda, de la ora 16:00, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, va sfinti ramurile de salcie, care vor fi daruite credinciosilor. De la ora 16:15, se va pleca in procesiune spre Patriarhie.

Procesiunea va fi intampinata, la ora 16:45, la Catedrala mitropolitana Sfantul Spiridon - Nou, iar de la ora 17:15 la Biserica Sfanta Ecaterina.

Evenimentul se va incheia, in jurul orei 17:45, la Catedrala Patriarhala, unde PF Daniel va sfinti icoana praznicului "Intrarii Domnului in Ierusalim" si va rosti un cuvant de invatatura.

Potrivit Patriarhiei, la Ploiesti, pelerinajul de Florii va fi organizat, sambata, de la ora 17:00, de Protoieriile Ploiesti Nord si Ploiesti Sud, cu participarea episcopului-vicar patriarhal Varlaam Ploiesteanul, a clericilor si credinciosilor din judetul Prahova, pe urmatorul traseu: Parohia Sfantul Gheorghe - Vechi, Bulevardul Independentei, Palatul Administrativ, Parohia Sfantul Ioan, Bulevardul Republicii si Parohia Sfantul Vasile.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1392 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor