Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Porosenko, in vizita la Patriarhul Romaniei. Parohie pentru ucraineni, la Bucuresti

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 07:55
3232 citiri
Porosenko, in vizita la Patriarhul Romaniei. Parohie pentru ucraineni, la Bucuresti
Foto: Basilica.ro

Patriarhul Daniel l-a primit joi, la Resedinta Patriarhala, pe presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, ocazie cu care ierarhul si-a aratat disponibilitatea pentru infiintarea unei parohii destinate comunitatatii ucrainene din capitala Romaniei.

Presedintele Ucrainei a adresat rugamintea ca patriarhul Romaniei sa sustina si sa faciliteze realizarea dorintei ucrainenilor de a avea o Biserica Ortodoxa unita, informeaza News.ro.

De asemenea, Porosenko mentionat ca, in Ucraina, exista peste 100 de parohii ortodoxe in care slujbele religioase se oficiaza in limba romana si, in acest context, a exprimat dorinta ca si ucrainenii din Romania sa poata avea slujbe religioase in limba materna, inclusiv in Bucuresti.

La randul sau, patriarhul Daniel i-a amintit presedintelui Porosenko ca, in Romania, functioneaza un Vicariat Ortodox Ucrainean care are 32 de biserici parohiale si 3 manastiri, in care se slujbele religioase se oficiaza in limba ucraineana.

In acest sens, PF Daniel si-a exprimat disponibilitatea pentru infiintarea unei parohii care sa deserveasca comunitatea ucraineana din capitala Romaniei, mentioneaza Patriarhia, intr-un comunicat de presa transmis joi seara.

Totodata, in cadrul intrevederii, patriarhul a subliniat importantele legaturi istorice si duhovnicesti intre cele doua popoare vecine. In acest context, patriarhul Romaniei a amintit de Sfantul Ierarh Petru Movila, Mitropolitul Kievului, de origine romana, precum si de Sfantul Cuvios Paisie de la Neamt, staret de origine ucraineana al Manastirii Neamtului in secolul al XVIII-lea.

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a inceput, joi, o vizita de doua zile in Romania, el fiind primit, in cursul diminetii de presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Dupa intrevederea cu presedintele Iohannis, Petro Porosenko a mers la Palatul Victoria, pentru un pranz de lucru alaturi de prim-ministrul Dacian Ciolos. De asemenea, Porosenko a fost primit si de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Parohie ucraineni Bucuresti, #Petro Porosenko Romania , #biserica