Premiera nationala. Olimpici si profesori din Timis vor fi premiati cu bani de la biserici

Marti, 23 Mai 2017, ora 19:31
3251 citiri
Premiera nationala. Olimpici si profesori din Timis vor fi premiati cu bani de la biserici
Foto: Mitropolia Banatului

Peste 120 de elevi olimpici din Timis si aproximativ 100 de cadre didactice vor fi premiati de catre autoritatile judetene. O parte din sumele pe care le vor primi acestia urmeaza sa provina de la biserici, din donatiile stranse de Rusalii, iar restul de la Consiliul Judetean Timis.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Timis, este vorba despre o premiera nationala.

"Mitropolia Banatului este tot mai prezenta in actiunile din judet si nu doar atat. Iata ca de aceasta data venim sa aratam ca biserica are doua maini - una pentru cei ce plang si alta pentru cei care sunt exceptionali.

Banii ce se vor aduna in biserici de Rusalii se vor adauga fondurilor alocate de Consiliul Judetean Timis si nadajduim ca banii obtinuti de la companiile din judet vor completa aceste sume.

Donatorii se pot prezenta si la casieria Mitropoliei Banatului si pot dona. Cred ca e o actiune frumoasa. Preotii vor anunta colecta indreptata spre olimpici, vor exista casete speciale in biserici.

E o premiera pentru biserica, o colecta pentru olimpici, de aceasta data pentru a veni in sprijinul concret al elevilor", a declarat preotul Zaharia Peres, consilier cultural in cadrul Mitropoliei Banatului, intr-o conferinta de presa, marti, la Inspectoratul Scolar Timis.

Consiliul Judetean Timis a alocat, in acest an, suma de 100.000 de lei pentru premierea elevilor olimpici si a profesorilor lor.

Seful ISJ Timis, Aura Danielescu, a mentionat ca anul acesta elevii din Timis au reusit sa aduca in judet zeci de medalii de la olimpiadele nationale.

Premierea elevilor olimpici in cadrul Maratonului Inteligentei va avea loc in 14 iunie la Filarmonica Banatul din Timisoara. Cei care vor sa doneze bani o pot face pana in 8 iunie. Donatiile se pot face in mai multe feluri. Oamenii vor putea dona in ziua de Rusalii in oricare dintre bisericile din judet, la casieria Mitropoliei sau direct in contul deschis de Mitropolia Banatului pentru acest eveniment.

Pe de alta parte, cei implicati in organizarea Maratonului Inteligentei fac apel la firmele din judet sa sprijine evenimentul.

Citeste si ce burse da Guvernul olimpicilor internationali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#biserica bani olimpici Timis, #donatii biserica Rusalii olimpici profesori, #bani olimpici profesori Timis, #Mitropolia Banatului bani olimpici , #biserica