Preoti acuzati de fraude bancare: Puneau credinciosii sa ia credite cu acte false

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 12:39
4423 citiri
Preoti acuzati de fraude bancare: Puneau credinciosii sa ia credite cu acte false

Un preot din Ialomita si unul din Calarasi au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT Slobozia, fiind suspectati ca ar fi pus bazele unei retele infractionale.

Slujitorii Domnului ar fi obtinut 3 milioane de lei prin metode mai putin ortodoxe, dupa ce au inselat 30 de unitati bancare din Ialomita, Calarasi si Bucuresti, accesand mai multe credite de nevoi personale, transmite Adevarul.

Eugen Robert Alexe, preot in satul ialomitean Paltinis si Dumitru Cojocaru, care slujeste in biserica din satul calarasean Cucuieti, erau in vizorul anchetatorilor de mai bine de 7 ani, timp in care procurorii au strans dovezi pentru a le proba vinovatia.

Un preot din Pitesti face afaceri cu locuri de veci

O sesizare facuta de reprezentantii unei banci Slobozia a scos la iveala faptul ca preotul Alexe din Paltinis l-a fortat pe un elev de la Seminarul Teologic din oras sa ia un credit de nevoi personale de 5.000 de euro.

Pentru ca banca sa ii acorde creditul, parintele i-a facut rost elevului sau si de o serie de acte false care atestau faptul ca acesta este salariat la o societate comerciala.

Scenariul a fost acelasi in cazul a 23 de enoriasi ai bisericilor in care slujeau cei doi preoti. Astfel, credinciosilor li se dadeau acte false precum contracte de munca emise si adeverinte de salariat eliberate de 3 firme fantoma, SC Mike International Stefanestii de Jos, SC Agricount SRL Marginenii de Jos sau SC Riem 99 SRL. Credinciosii solicitau de la banci credite cuprinse intre 16.000 si 33.000.

Slujitorul Domnului, tentat de ochiul dracului: Preot cercetat pentru vanzare de locuri de veci la suprapret

Cei pe numele carora erau facute creditele incasau 40% din valoarea sumei imprumutate, restul de 60% revenind preotilor.

Cei doi preoti sunt momentan in libertate, unul dintre ei fiind suspendat din functie.

"In cazul preotului de la Paltinis s-a luat decizia suspendarii pentru ca nu a dat ascultare Consortiului Episcopal, iar preotul de la Cucuieti a ramas in sat sa slujeasca", a precizat purtatorul de cuvant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, Nicusor Dascalu.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#preoti fraude credite banca, #preoti Ialomita Calarasi frauda, #enoriasi credite false banci , #biserica
Comentarii
Poza t_beriu
t_beriu
rank 5
cum de unul a ramas sa slujeasca?