Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preoti cu alte meserii: politist, jurist sau inginer

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 16:30
5237 citiri
Preoti cu alte meserii: politist, jurist sau inginer

Mai multi preoti din judetul Hunedoara se impart intre biserica si alte locuri de munca, fiind in acelasi timp si juristi, ingineri sau politisti.

Inspectorul principal Bogdan Nitu, de 37 de ani, este, de sapte ani, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, dar duminica imbraca haine preotesti si oficiaza slujbe, alaturi de alti preoti, la Catedrala Episcopala din Deva, arata Mediafax.

El este preot onorific, adica nu are o parohie si nu este remunerat pentru activitatea sa.

"Vorbim despre implinirea unei vocatii si a unei dorinte mai vechi ce merge in paralel cu munca de politie, amandoua fiind in slujba oamenilor. Mi se intampla, uneori, ofiicind o slujba, sa ma intalnesc cu persoane care mi se adreseaza ca si politist sau, invers, mi se intampla ca anumiti colegi sa-mi ceara sfaturi privitoare la viata morala sau crestina.

Am avut parte si de o intamplare mai putin obisnuita. O enoriasa varstnica m-a intrebat daca am un frate politist pentru ca intre mine si purtatorul de cuvant de la Politie exista o asemanare. I s-a parut interesanta asocierea dupa ce i-am explicat", a declarat Bogdan Nitu.

Liviu Ciocan este jurist la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Hunedoara, insa dupa ora 16.00 imbraca sutana de preot si strabate ulitele a doua sate din Muntii Apuseni pana la bisericuta din Brotuna, unde este preot de un an.

"Anul trecut, cand am preluat parohia, am gasit biserica in constructie, asa ca am hotarat sa nu incasez salariul de la parohie pentru a ajuta la constructia lacasului de cult. Taxele bisericesti impuse de consiliul parohial se duc spre constructia bisericii noi", afirma preotul Liviu Ciocan.

Alti doi preoti din judetul Hunedoara sunt realizator de emisiune, respectiv cameraman la posturi locale de televiziune, iar un altul este inginer silvic si lucreaza la Directia Silvica Hunedoara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#preoti alte slujbe, #slujbe preoti Hunedoara , #biserica