Ziare.com

Procesiune cu relicva papei Ioan Paul al II-lea, duminica, in Bucuresti. Restrictii de trafic

Duminica, 21 Octombrie 2018, ora 07:50

   

Procesiune cu relicva papei Ioan Paul al II-lea, duminica, in Bucuresti. Restrictii de trafic
Mii de credinciosi si preoti romano-catolici si greco-catolici din Bucuresti si imprejurimi vor participa, duminica, la procesiunea cu relicva si icoana Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea.

Procesiunea organizata de Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti pe strazile Capitalei va porni de la monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, situat in apropierea sediului Nuntiaturii Apostolice din Bucuresti, releva sursa citata.

Doi tineri vor purta in procesiune icoana, iar un preot va purta relicva.

Relicva consta in cateva picaturi de sange ale Sfantului Papa si a fost daruita Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti pe 19 mai 2011 de catre cardinalul Stanislaw Dziwisz, actualmente arhiepiscop emerit de Cracovia (Polonia), fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti.

La procesiune vor mai fi prezenti Mihai Fratila, episcop al Episcopiei Greco-Catolice "Sf. Vasile cel Mare" din Bucuresti, si Miguel Maury Buendia, nuntiu apostolic in Romania, care va prezida Sf. Liturghie din Catedrala Sf. Iosif.

Monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersectia strazilor Bd. Schitu Magureanu si Pictor C. Stahi la initiativa Nuntiaturii Apostolice in Romania, in amintirea vizitei istorice pe care Suveranul Pontif a facut-o in tara noastra in anul 1999. Este opera in bronz a sculptorului sloven de origine bosniaca Mirsad Begio, precizeaza comunicatul.

Karol Wojtyla (Papa Ioan Paul al II-lea) s-a nascut pe 18 mai 1920, la Wadowice, in Polonia. A fost ales papa in conclavul din octombrie 1978 si a murit pe 2 aprilie 2005, la Vatican. Papa Francisc l-a declarat sfant, pe 27 aprilie 2014. Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, inscris in calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgica fiind stabilita pe 22 octombrie a fiecarui an.

Restrictii de trafic

Traficul rutier va fi restrictionat, cu exceptia celui in comun - STB, duminica, 21 octombrie, in intervalul orar 14:00 - 14:30, pe Str. Pictor Stahi, perimetrul cuprins intre Bd. Schitu Magureanu si Str. Stirbei Voda, precum si pe Bd. Schitu Magureanu, perimetrul cuprins intre Bd. Regina Elisabeta si Str. Stirbei Voda pentru organizarea acestei procesiuni religioase.

Evenimentul va avea loc intre orele 14:00 - 14:30 cu adunarea enoriasilor in zona Statuii Papei Ioan Paul al II-lea. Intre orele 14:30 - 15:15, participantii se vor deplasa pe urmatorul traseu: Str. Schitu Magureanu - Str. Stirbei Voda - Str. Luterana - Str. General Berthelot - Catedrala Sf. Iosif. Intre orele 15:15 - 16:00 este prevazuta defluirea participantilor.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre procesiune papa Ioan Paul Bucuresti
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2710 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor