Ziare.com

Provoaca Dumnezeu dezastrele naturale?

Sambata, 26 Martie 2011, ora 14:38

   

Provoaca Dumnezeu dezastrele naturale?
Un sondaj realizat in Statele Unite, dupa cutremurul si tsunami-ul din Japonia a scos in evidenta faptul ca 56% dintre americani cred ca Dumnezeu controleaza toate evenimentele de pe Pamant, iar 44% dintre ei considera ca dezastrele naturale sunt un semn de la divinitate.

In opinia a mai bine de jumatate dintre cei intervievati, Dumnezeu controleaza tot ce se intampla pe Pamant. Dar mai putini americani sunt dispusi sa dea vina pe o putere atotputernica pentru dezastrele naturale, precum cutremurul si tsunami din Japonia, informeaza Yahoo News.

Un nou sondaj a relevat faptul ca 56% dintre americani sunt de acord sau in cea mai mare parte sunt de acord, ca Dumnezeu controleaza toate evenimentele de pe Pamant. 44% dintre ei cred ca dezastrele naturale sunt sau pot fi semn de la Atotputernic. Versiunea existentei iadului sau a unui Dumnezeu razbunator este cu atat mai putin populara in America: doar 29% dintre oameni au simtit ca Dumnezeu a pedepsit, uneori, o intreaga natiune pentru pacatele catorva persoane.

"Cu toate acestea, dorinta de a se intoarce la Dumnezeu pentru a gasi o explicatie dupa un dezastru este o dorinta generala a omului," a declarat Scott Schieman, sociolog la Univeristatea din Toronto, care a studiat credinta oamenilor referitor la influenta lui Dumenezeu asupra vietii cotidiene.

"Nu este doar ceva despre caracterul aleatoriu al universului, care este foarte tulburator. Ne plac explicatiile, care spun de ce se intampla aceste lucruri ...de multe ori oamenii se incred in aceste povestiri divine," a spus Schieman pentru LiveScience.

Sondajul a fost realizat in randul a 1.008 adulti din Statele Unite, la cateva zile dupa dezastrul din Japonia. Esantionul a fost structurat in functie de varsta, sex, regiune geografica, educatie si rasa pentru a fi relevant pentru intreaga populatie adulta a Statelor Unite.

Crestinii evanghelisti sunt mai inclinati sa creada ca dezastrele reprezinta un semn de la Dumnezeu, mai mult decat alte credinte religioase, a aratat studiul. Pentru evanghelistii albi, 59% dintre ei spun ca dezastrele sunt sau pot fi un mesaj de la divinitate, comparativ cu 31% dintre catolici si 34% dintre protestanti.

44% dintre americani cred ca recentele dezastre naturale pot fi un semn al sfarsitului lumii, asa cum se spune in Biblie si 67% dintre albii evanghelisti impartasesc aceasta opinie.

"Este logic pentru cei care interpreteaza Biblia in sens literal, ca aceste dezastre sunt legate de Dumnezeu," a declarat David Foy, psiholog la Universitatea Pepperdine, din Los Angeles, care a studiat adaptarea religioasa si sindromul de stres post-traumatic. Totusi, sondajul trebuie interpretat cu prudenta, a spus Foy pentru LiveScience.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5508 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
118 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CHARLES AZNAVOUR

draga G.T.Albulescu,doar pentru ca esti copia leita a lui Aznavour nu ai dreptul sa tulburi mintile romanilor cu intrebari cvasi existentialiste...

Adam
Cu toate că se afla in rai,
Adam se plimba pe alei preocupat si trist
Pentru că nu stia ce-i mai lipseste.

Atunci Dumnezeu a confectionat-o pe Eva
Dintr-o coastă a lui Adam.
Si primului om atat de mult i-a plăcut această minune,
Incat chiar in clipa aceea
Si-a pipăit coasta imediat următoare,
Simtindu-si degetele frumos fulgerate
De niste sani tari si coapse dulci
Ca de contururi de note muzicale.
O nouă Evă răsărise in fata lui.
Tocmai isi scosese oglinjoara
Si se ruja pe buze.
"Asta e viata !" a oftat Adam
Si-a mai creat incă una.
Si tot asa, de cate ori Eva oficială
Se intoarce cu spatele,
Sau pleca la piată după aur, smirnă si tămaie,
Adam scotea la lumină o nouă cadană
Din haremul lui intercostal.

Dumnezeu a observat
Această creatie desăntată a lui Adam.
L-a chemat la el, l-a sictirit dumnezeieste,
Si l-a izgonit din rai
Pentru suprarealism

 

Dumnezeu le controleaza pe toate, si bune si rele...!

Am explicat pe larg astfel de probleme, dar n-ati vrut sa iesiti din ignoranta! Recititi cu atentie astfel de articole, si va veti lamuri cum stau lucrurile:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/5462/ce-cine-este-binele-1
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/5470/ce-cine-este-binele-2
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/5491/ce-cine-este-binele-3
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/7374/disectia-raului-1
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/7375/disectia-raului-2
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/7403/disectia-raului-3
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/7416/disectia-raului-4
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/5307/de-ce-uneori-dumnezeu-tace-1
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/5387/de-ce-uneori-dumnezeu-tace-2
http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/4108/libertate-hellip-or-sclavie
etc.

 

Oare si cind s-pau dus peste......

...afgani/irakieni/libieni....tot Dumnezeu a hotarit? Oare tot AL DE SUS o fi hotarit si pentru Romania sa avem doua mandate Basescu si un PM BOK?

 

NONSENS

tocmai am remarcat nonsensul di titlul articolului...
E o contradictie: hotaraste-te,daca el le "provoaca" se mai pot numi "naturale"??!!....ori "divine" ?

jax-ule

Nu trebuie sa-ti creasca temperatura cand comentezi un articol...e o logica simpla aici - daca sondajul facut de americani este fals (nu Dumnezeu provoaca nenorociri, atunci mai raman in picioare doua variante :
1) din senin se nasc cutremure devastatoare
2) exista o alta cauza pe care ne facem ca nu o pricepem
Daca tu te-ai pronuntat vehement impotriva ideii lansate de americani, te rog mult sa propui TU o solutie...

arhimede,

macar de ti-ai fi ales un alt nik.Chiar te rog sa ti-l schimbi si sa nu duci in derizoriu numele lui Arhimede.Cu stiinta ta...

@ahimede: Daca dumnezeu a creat un om cu atatea defecte, dupa care iis pedepseste propria creatie cu cutremere si alte catastrofe, atunci dumnezeu e un individ extrem de confuz.

In primul rand, cutremurele nu se "nasc", ele se "produc". In al doilea rand, americanii n-au lansat nici o idee, cum scrii tu, ei si-au exprimat o opinie bazata evident pe "belief", pe credinta si nu pe stiinta.

In rest, cine sau ce declanseaza aceste fenomene aparent naturale e un subiect de conversatie cu mult mai complex decat pare. Atata timp insa cat religia si stiinta evolutionara, doua doctrine care inflenteaza perceptia noastra a realitatii neaga existenta aspectului spiritual al ei, nu vom ajunge niciodata sa intelegem cum functioneaza aceasta realitate.

Fizica cuantica spune, de exemplu, ca universul pare sa fie de fapt un gand, o proiectie a unui gand, si ca noi creem realitatea in momentul cand observam in mod constient undele de energie care ne inconjoara. In alte cuvinte, realitatea e o proiectie holografica a propriilor noastre ganduri. Lipsa de armonie intre felul in care intelegem ceea ce suntem si legile naturale care au produs universul, o lipsa de armonie cauzata de indoctrinarea noastra religioasa sau de viziunea materialist darwiniana asupra realitati promovata de unii oameni de stiinta, se manifesta in realitatea materiala sub forma de cutremure, eruptii vulcanice sau alte cataclisme sau accentuand aceste cataclisme. Datorita conjucturilor astrale, astronomice in care intram la ora actuala, in care intram de fapt de peste 160 de ani, aceste cataclisme naturale si sociale vor fi tot mai pronuntate in acesti ani pentru a ne atrage pe de o parte atentia asupra schimbarilor care sunt necesare daca vrem sa evitam sa disparem ca civilizatie, iar pentru ca pe de alta parte aceste schimbari sunt programate si inculcate in matricea universului. Prin urmare, daca vrem sa supravietuim ca civilizatie va trebuie sa abandonam religia si o stiinta materialist positivista care neaga existenta spiritualului si a metafizicului pentru simplul motiv ca nu o poate pune in evidenta sub lentila microscopului. Iar asta nu e decat inceputul schimbarilor de care aminteam.

@marion

1)daca tot comentezo o replica data, te rog sa o faci onest si nu sa o interpretezi cum iti convine
2)eu nu sustin ca divinitatea are vreo contributie in materie de cutremure ; cu atat mai putin stau in picioare asa zisele cauze naturale
3)iti las placerea sa comentezi despre adevarata fata a realitatii (vezi Japonia)...ai un raspuns adecvat, pentru ca ce ai postat sunt doar speculatii...

@arhimede: Mai citeste odata ce-ai scris si poate ne explici singur ce ai vrut sa spui:

Comentariul lui arhimede spune:

"daca sondajul facut de americani este fals (nu Dumnezeu provoaca nenorociri, atunci mai raman in picioare doua variante :
1) din senin se nasc cutremure devastatoare
2) exista o alta cauza pe care ne facem ca nu o pricepem
Daca tu te-ai pronuntat vehement impotriva ideii lansate de americani, te rog mult sa propui TU o solutie..."

Din respect pentru intelesul real al cuvintelor, trebuie sa fi mai explicit cu privire la pozitia ta pentru ca din ceea ce scrii reiese ca esti de acord cu opinia acelei majoritati americane ca dumnezeu cauzeaza aceste catastrofe. In sustinerea acestei opinii sugerezi ca am avea doua optiuni, variante aparent imposibile in opinia ta:

1) din senin se nasc cutremure devastatoare
2) exista o alta cauza pe care ne facem ca nu o pricepem

Dovada faptului ca tu te alaturi majoritatii din sondajul american vine in fraza imediat urmatoare, cand tu declari:

"Daca tu te-ai pronuntat vehement impotriva ideii lansate de americani, te rog mult sa propui TU o solutie..."

Asadar, afimatia ta cum ca "eu nu sustin ca divinitatea are vreo contributie in materie de cutremure" vine in contraditictie cu afirmatia facuta in comentariul tau anterior. Iar cand continui si spui: "cu atat mai putin stau in picioare asa zisele cauze naturale", ne faci sa ne intrebam urmatorul lucru: daca nu crezi ca dumnezeu cauzeaza aceste dezastre, asa cum fals pretinzi, si daca nu crezi in "asa zisele cauze naturale" atunci in ce ... dumnezeu crezi? Care e a treia alternativa la cauzele divine si la cauzele naturale? Asteptam cu interes o explicatie.

@marion

iti multumesc pentru analiza facuta...cred in a treia varianta, pe care sigur o intuiesti...o saptamana buna !

@marion zice: "Fizica cuantica spune, de exemplu, ca universul pare sa fie de fapt un gand,..."

Cu ce se noteaza "gindul" in fizica cuantica? Care-i definitia? Ai vreo ecuatie unde intervine notiunea de "gind"? Pune-o aici!

Cu ce este o stiinta "mai stiinta" decit alta? Dupa cite stiu eu (si sint sigur ca am dreptate!) toate stiintele utilizeaza metoda stiintifica, se bazeaza pe evidentza si verificare!

Nu provoaca nimic, saracul, el inca nu s-a nascut.

.

 

Vreau sa vad certificatul de nastere!

:)))

Ateismul e o religie

Ateismul e o religie care neaga divinitatea bazandu-se pe teoriile evolutioniste, multe in contradictie cu adevarul.
Evolutionismul este in mod clar o religie. Multe afirmatii evolutioniste fiind contra adevarului si ratiunii, pot fi considerate adevarate doar printr-un act de credinta. Ritualurile evolutionismului le indeplinesc unele canale media, ca Discovery etc, profetii fiind considerati Darwin, Marx, Lenin, Julian Huxley (care a scris despre o religie a viitorului-un fel de satanism new-age), Dawkins.

“Satanism begins with atheism," said Church of Satan High Priest Peter H. Gilmore

@baldabac: Ai preluat niste idei simpliste fara sa gindesti pentru tine!

Ia sa vedem ce zice DEX:

ATEÍSM s. n. Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare.

RELÍGIE, religii, s. f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care ii unește, in aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință.

Punctul central este divinitatea. Daca religia se bazeaza pe pretentia absurda ca exista divinitati (alah, isus, iahve, Krishna), cum se poate ca ateismul sa fie o religie? Ceea ce spui tu contrazice sensul cuvintului ateism! V-au zapacit popii de cap de tot, nu mai sinteti in stare sa executati nici cea mai simpla logica.

Si chiar daca esti atit de absurd incit sa crezi ca ateismul este o religie, de ce dintre doua rele il alegi pe cel mai mare (religia)? De ce nu te multumesti cu starea naturala si normala de ateism (toti ne nastem atei)?

Evolutia este o conceptie stiintifica bazata pe o CANTITATE URIASA DE EVIDENTE si sustinuta de 97% dintre cei care au calificarea necesare. Nu amesteca halucinatiile tale religioase cu realitatea si cu stiinta, care este cautarea onesta si diligenta a adevarului.

tr2006

Tin sa te contrazic:
-Conform crezului,Dumnezeu s-a nascut,insa dupa ce i s-a nascut fiul lui,Isus(cel nascut inaintea vecii vecilor,logic,si inainte ca tatal sau sa se nasca)loool!!!!

emilica

nici nu stii cat ma bucur sa gasesc pe site indivizi ca tine...sa nu fii in stare decat sa latri la luna, fara sa spui nimic...hai sa te vedem ce-ti poate bila !

vin Sfintele Pasti si turbeaza dracii...

si cum sa se manifeste ei,decat prin sarmanii pe care-i poseda,de care-si bat joc???Se inmultesc atacurile la Biserica,un lucru "normal" pentru vremurile in care traim...e mare pacat de oamenii orbiti,de oamenii pacaliti... Dumnezeu sa va ajute,sa va veniti in fire...

@bobi: Du-te si fa pastele in Arabia Saudita si daca te mai intorci, vorbim atunci.

.

@tr2006

Ce are una cu alta?
Eu am fost de Craciun in Dubai 3 ani la rand si uite ca acum scriu de acasa! Brazi impodobesc si ei, cadouri se vand si acolo...evident c-o fac doar ca sa fie-n rand cu "lumea", dar eu nici macar pentru asta n-o fac! Cine crede, sa creada, cine nu,nu! Oricum e un subiect delicat pentru forum, avea dreptate Marx!

@windows: Are legatura.

De cite ori ai vazut, chiar si in Dubai, crestini plingindu-se prin ziare sau la TV ca postul Pastelui nu le este respectat de muslimi sau de mai stiu eu cine?

Mai intii, nu e clar ce inseamna respect in acest caz!? Nu avem voie sa recunoastem faptul ca nu exista devinitate in postul pastelui??? Cind avem voie?

Al doilea, care Paste trebuie respectat, cel evreiesc, cel ortodox, cel catolic? Dupa cum stii bine, nu prea se nimeresc in ce priveste perioada de respectare :)

Nu prea e clar la ce te referi cind il pomenesti pe Marx, dar enuntul pe care-l faci partial valid - uneori Marx a avut dreptate.

My 2 cents.

oameni nebuni

dau vina pe ceva ce nici macar nu cunosc. Dumnezeu exista dar e total diferit fata de ce vi s-a spus la orele de religie. Dumnezeu este pamantul pe care calci, apa care o bei, tu esti Dzeu :)... nu va mai amagiti cu bau-bauri, cei care ve-ti ramane in viata in perioada urmatoare o sa-l cunoasteti :)

 

rom-rau

Cand team facut eu pe tine nebun ziare.com mi lau sters,cand tu ii faci pe toti nebuni este OK.
Lucrezi cunva pentru Ziare.com?
Numai asa se poate explica sa ai si avatarul pe care il ai?

in sfirsit

te-ai prins rowar sunt mai multi cu reactii diferite la comentarii ia sa-l tamaiezi pe rowars sa vezi cum o sa devi rank2 daca il bagi in ..zda ma...si face reset adica te baga in ca,,at 0 stelute si ce mai cred ca rowars sunt fetite un pic obraznicute daca te complici prea mult cu rowars o sa intri in categoria pe partea ailalta

da si inca o mica smecerie

cu punctele alea e bine sa-ti inulcesti ciaiul daca esti diabetic;)

@gadea

E foarte greu a rezista tentatiei de a-i raspunde lui rowars pentru ca ceea ce spune el/ea este de obicei revoltator de stpd. O data ce a descoperit secretul prin care atrage atentie, tzine pedala apasata la maximum :)

@roman.....

Interesant...poti sa dezvolti subiectul ? Ma intereseaza

Biblia si Planeta X

In sute, chiar mii de versete, Biblia vorbeste despre Planeta Zeilor si locuitorii ei: Elohimi/ Anunnaki/dumnezei. Nu sant omise nici efectele apropierii Planetei Crucii de Pămant – trecerea printre Marte si Jupiter:
http://www.colectionarul.info/2010/06/06/biblia-si-planeta-x/

 

Ada

...ai luato razna , unde ai citit tu asta??...poate ai citit vreo carte SF, sau Cartea Junglei...aia nu e Biblia, in Biblie, acolo se scrie de un singur Dumnezeu...vezi ca Biblia e o carte neagra, groasa si cu o cruce pe ea...

Cum un singur dzeu cind cartea sfinta (sfinta pentru tine, nu pentru mine) vorbeste de cel putin doi: Iehova si Isus?

Chestia aia cu Sf Treime, un artificiu care sa dea impresia ca crestinismul este monoteism, a aparut prin secolul IV!
http://en.wikipedia.org/wiki/Trinity

PS Nu imi este clar de ce insista teologii pe monoteism?! Este ceva in "mono" care-l face mai tare decit "multi"? Ce brinza mare este daca fantasma e unica sau multipla?!

Exod 12 din cartea sfinta:

12. In noaptea aceea, Eu voi trece prin tara Egiptului si voi lovi pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, de la oameni pana la dobitoace; si voi face judecata impotriva tuturor zeilor Egiptului, Eu, Domnul.

...

29. La miezul noptii, Domnul a lovit pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, de la intaiul nascut al lui faraon, care sedea pe scaunul lui de domnie, pana la intaiul nascut al celui inchis in temnita, si pana la toti intaii nascuti ai dobitoacelor.

30. Faraon s-a sculat noaptea, el si toti slujitorii lui, si toti egiptenii; si au fost mari tipete in Egipt, caci nu era casa unde sa nu fie un mort.

 

oare ce i-o fi cacut acei nou nascuti luio Dumnezeu?!!!!

Cum poate intelege cineva asemenea crime?Mi se pare lipsit de logica sa adulezi un criminal.Bine...exceptand biserica,cea care l-a facut pe Costica sfant,drept recompensa pentru ca si-a ucis mama!
SE PARE CA DUMNEZEU ASTA ESTE NUMAI BUN DE PUS PE SCAUNUL ELECTRIC.

,,oare ce i-o fi cacut acei nou nascuti luio Dumnezeu?!!!!''

erata:
oare ce i-o fi facut acei nou nascuti lui Dumnezeu
nu inteleg de ce mi-a aparut asa.probabil vreun bug,ceva,sa nu merg prea mult pe teoria conspiratiei si sa ma gandesc la moderatori!lool!!!

@emil: Asta a fost bomba cu neutroni!

A omorit numai ce a fost viu, dar a pastrat infrastructura intacta - bordeiele de chirpici, carutele, paiele...

tr2006,

o fi fost bomba cu neutroni,insa prea a fost selectiva!!!Ce i-au facut acei nou nascuti lui Dumnezeu de i-a omorat?cam PUTIN criminal,dumnezeu asta,la care se inchina cre(s)tinii!

@emile

pui niste intrebari asa stupide incat e prea "grele" sa intelegi de ce...

Poi tu ai dreptul sa interoghezi Creatorul? care e infinit pe langa noi, si despre acele versete din V.T, daca gandesti putin CINE DA VIATA ACELOR PRUNCI? nu EL? spune undeva "Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat , Dumnezeu a binecuvantat" , daca nu ai inteles asta degeaba iti pui intrebari, oricand poate lua viata oricarei fapturi de pe Pamant fie ca esti tu buricul Pamantului sau un prostanac.

valentyn zero

dupa logica ta,atunci si mamele ar trebui sa-si ucida copii,doar ele le da viata,nu?
Zi-mi repede la ce secta esti afiliat!
Si eu stiu ca viata da numai femeia.Ea este un mic dumnezeu,daca nu ar fi fost femeia,tu nu te-ai fi nascut acum.Sa stii ca homosexualii nu au reusit,inca,sa se inmulteasca pe cale naturala,asa ca avem nevoie de ELE pentru a ne inmulti.Daca Dumnezeu ar fi dat viata,atunci puteau si homosexualñii sa se inmulteasca,insa nu vezi ca ei tot mai incearca dar nu reusesc?lool!

Mai tr2006

Numai atit ai citit din Biblie,acel verset despre Faraon?caci il folosesti la orice discutie pe blog.Dar nu te-ai straduit sa citesti mai mult si sa te pocaiesti inaintea lui Dumnezeu pentru pacatele tale.?Vad cati merge gura impreunaa cu Emil si batjocoresti pe Dumnezeu si lucrarea Lui.Eu iti zic si te avertizez ,ESTE GROZAV SA CAZI IN MINA DUMNEZEULUI CELUI VIU ,EL NU E PAPUSOIUL VOSTRU ,EL ESTE CEL CE A CREAT PAMINTUL PE CARE-L CALCI SI EL ITI CONDUCE SI INIMA CARE-TI BATE-N PIEPT , VATI GINDIT VOI LA ACEST LUCRU?;Dumnezeu este dragoste si sacrificiu pentru toti pacatosii care sint sinceri inaintea Lui si isi cer iertare recunoscindu-si pacatele insa daca te incapatinezi asa cum i sa intimplat lui Faraon si urmasilor lui vi se va intimpla si voua aidoma ,ce sa intimplat in Sodoma si Gomora vi se va intimpla si voua .BIBLIA NE SPUNE CLAR SI BAGATI BINE LA CAP CACI IN ZILELE DIN URMA (CUM DE FAPT SINTEM IN ELE )SE VOR SCULA ANTICRISTI DIN MIJLOCUL NOSTRU CARE VA BATJOCORI PE DUMNEZEU SI COPIII LUI.La 1 IOAN 2:18-19 spune; Copilasilor este ceasul cel de pe urma .Si dupa cum ati auzit ca vine Anticrist,sa stiti ca acum s-au ridicat multi anticristi;prin aceasta cunoastem ca este ceasul cel de pe urma .19) Ei au iesit din mijlocul nostru ,dar nu erau dintre ai nostri.Caci daca ar fi fost dintre ai nostri ,ar fi ramas cu noi;ci au iesit ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri.Dar voi aveti ungerea din partea Celui Sfint si stiti toate.Tr2006 , Emil si voi toti care ginditi ca acestia sinteti antihristii din zilele de pe urma asa cum spune Biblia si va vad prin proorocia Cuvintului lui Dumnezeu ca soarta voastra va sfirsii cu a celor nelegiuiti din pricina neascultarii voastre si a hulelor ce le aduceti pe site la orice tema religioasa batjocorind Numele Sfint al lui Dumnezeu si a Fiului Sau.Luati seama ca nu prin puterea voastra va tineti pe picioare ,luati seama ca la cirma conducerii organismului vostru si a inimi voastre este Cel pe care voi il batjocoriti infiecare zi SI INCA ARE INDELUNGA RABDARE CU VOI,pocaiti-va si cereti-i iertare ca sa nu se intimple ce am spus mai sus .Caci plata pacatului este moar.tea .

Dumnezeu nu provoaca nici un dezastru

10. El a raspuns: "Am fost plin de ravna pentru Domnul Dumnezeul ostirilor; caci copiii lui Israel au parasit legamantul Tau, au sfaramat altarele Tale si au ucis cu sabia pe prorocii Tai; am ramas numai eu singur, si cauta sa-mi ia viata!"

11. Domnul i-a zis: "Iesi si stai pe munte inaintea Domnului!" Si iata ca Domnul a trecut pe langa pestera. Si inaintea Domnului a trecut un vant tare si puternic, care despica muntii si sfarama stancile. Domnul nu era in vantul acela. Si dupa vant, a venit un cutremur de pamant. Domnul nu era in cutremurul de pamant.

12. Si dupa cutremurul de pamant, a venit un foc: Domnul nu era in focul acela. Si dupa foc, a venit un susur bland si subtire.

13. Cand l-a auzit Ilie, si-a acoperit fata cu mantaua, a iesit si a stat la gura pesterii. Si un glas i-a vorbit, zicand: "Ce faci tu aici, Ilie?"

 

Pivs77: Daca vei continua tot asa o sa sfirsesti ca Iliutza...

halucinind

Ferma animalelor!!!

Esti tare mic pretine.Intr-o noapte instelata iesi afara,priveste cerul plin de stele,gindeste si o sa incepi sa realizezi ce mic esti.Universul nu este hazard si nici Dumnezeu un batrinel cu barba,asa este el in imginatia populara si este normal sa fie asa.Oricum, si-au facut perfect cei de la St.Gh.datoria,pentru ca au reusit sa te cretinizeze complet.

Ilie

Numai ca Ilie nu a sfarsit cum zici tu, a fost luat de aici de pe pamant, el nu a murit ca orice om. As vrea sa fi fost si eu ca Ilie, sa vina sa ma ia de pe pamant, sa ramana toti ca tine aici. Atunci sa vezi ce "liniste" si "pace" ar fi fost pe pamant.

@Pivs77: N-ai inteles, "tu" o sa sfirsesti ca Iliutza.

2 Regi 2

7. Cincizeci de insi dintre fiii prorocilor au sosit si s-au oprit la o departare oarecare in fata lor, si ei amandoi s-au oprit pe malul Iordanului

8. Atunci Ilie si-a luat mantaua, a facut-o sul si a lovit cu ea apele, care s-au despartit intr-o parte si intr-alta, si au trecut amandoi pe uscat.

Daca incerci chestia asta in ziua de astazi, nenea psihiatru o sa te caute pe acasa.

Bravo pvs77

Domnul sa te binecuvinteze.Noi nu avem de luptat pe acest pamint cu carnea si singele ci cu duhul intunerecului aacestei lumii.

:) am zis eu ca apa ii cel mai sfant lucru. :))))

...................................
eu stiu:) fara sa citesc. stiu pur si simplu. intuiesc logic. ii ca un joc de puzzle.

satana produce dezastre naturale.

in anul 2011 ar fi trebuit sa stim cum sa prevenim un cutremur un tzunami si orice dezastru natural. insa pentru ca toate ne sunt ingaduite dar nu toate spre folos inca suntem in evul mediu. iar de romania doamne nici nu mai vorbesc romania este un lagar de exterminare nazist.

metal, apa, lemn, pamant, foc

NIHIL SINE DEO

 

56% dintre americani cred ca Dumnezeu controleaza toate evenimentele de pe Pamant, iar 44% dintre ei considera ca dezastrele naturale sunt un semn de la divinitate

Inseamna ca nu a mai ramas nici un american normal,care sa poata gandi liber.
Fratilor,Dumnezeu nu exista,el este numai o unealta a bisericii pentru a ind.obitoci cat mai mult lumea.

 

Ferma animalelor!!!

Emiliano,sa nu ajungi sa-ti musti miinile,pretine.Nu te juca,ca prin ce afirmi, te dai pe mina raului si el se va bucura ca esti de partea lui,dar nu te va protejaa niciodata si o sa ai parte din plin de el.

culita tarata,

raul(diavolul)nu exista in afara religiei!

Mi-e sila de tine !

Si daca ma , mai ameninti esti o gigilice !

copilule,

ia repede o lamaie sa nu ti se aplece!

Ferma animalelor!!!

Emiliano!!!Cind il negi pe Dumnezeu,el regreta,dar nu se razbuna,tu treci de partea cealalta care zimbeste si te face.

 

culita tarata,

cum spui ca NU SE RAZBUNA,cand el a ucis,s-a desfranat,a ingaduit incesturi,etc?Asta este dumnezeul vostru?

Ai grija ca si Huidu facea misto de cele sfinte.

Dumnezeu mai trosneste pe cate unul,din dragoste,pentru a-l apropia de el,a-l smerii si a-i arata cat de mic si neansemnat este.

Ferma animalelor!!!

Din nefericire pretine, raul exista si el a fost creat tot de Dumnezeu,ca sa-ti dea tie o alternativa de a alege intre bine si rau,ca sa-ti dea tie posibilitatea de a te mintui sau....In ceea ce priveste incesturile nu prea stiu ce vrei sa spui,dar oricum ,cei care le-au facut, au fost raspunzatori in fata Domnului si cind spun asta, nu ma gindesc la cazanul cu smoala,pentru ca atunici cind biserica vorbeste de iad ,sau de rai vorbeste pe intelesul prostului,intelegi?Raiul si iadul sint altceva,nu stiu ce,,,nu ma intreba.Si hai sa-ti mai spun ceva;gindeste-te la un scaun.Scaunul ala se misca atita timp cit tu nu pui mina sa-l misti?Cind spui corpul meu,al carui meu,cine sint eu?Si mai gindeste-te ca,corpul tau se misca,atita timp cit tu esti acolo,pentru ca atunci cind nu o sa mai fi,corpul tau va fi ca si scaunul,adica nu se va mai misca,numai ca va putrezi mai repede si va mirosi mai urit.Gindeste,este important pentru tine si tine minte;este usor sa blamezi si sa negi,tocmai asta vrea raul sa nu ai credinta....

culita tarata,

cum adica,Dumnezeu a creat raul ca sa te ispiteasca pe tine?Pai ce dumnezeu mai este ala care nu poate sti daca tu poti fi ispitit sau nu?De ce are nevoie dumnezeu de rau pentru a te incerca pe tine?Au nu este el omniscient?Sau nu mai este omniscient,are nevoie de ajutoare pentru a te incerca pe tine,si atunci nu mai este atotputernic,implicit nu exista!
Intrebare:
-Soarele s3e invarte in jurul pamantului?

Intrebare ajutatoare:
-esti adeptul/a teoriei heliocentriste sau geocentriste?

@culita

Aha, deci scaunul nu e de unul singur in Univers, mai exista si alte chestii. Merci pentru informatie :)

emil...us

spune tu drept cine a provocat cutremurul din Japonia...
stii sau nu stii ?

@arhimede

,,spune tu drept cine a provocat cutremurul din Japonia...
stii sau nu stii ? ''

miscarea placilor tectonic!

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dinamica_scoar%C8%9Bei_terestre

emil

in seara asta esti paralel cu realitatea...nu e rusine sa nu stii...te rog sa te documentezi pana la urmatorul evenument de 8-9 grade...poate afli !

arhimede,

vezi ce face religia din om?Ma bucur ca ai venit sa postezi printre noi,asa poate sa vada si ceilalti unde duce religia!

emil

tu esti suparat rau pe viata, altfel nu se pot intelege reactiile tale necontrolate...eu sustin ca acele dezastre n-au legatura nici cu divinitatea, dar nici cu deplasarea placilor tectonice...ia ghiceste tu ce varianta a mai ramas in picioare !?

Haide, haide ,hai...

Haide poate ,poate..

 

Cool off

.

dumnezeu

este spiritul dintr-o fiinta numita om ,acel spirit ce ne face sa fim numiti oameni pentru ca , daca constiinta ta ar fi egala cu 0, tu i-ai da in cap unui forumist nestiind ce este aceea pedeapsa ,nici macar morala , in schimb ideea de incest ,omoruri si asa mai departe acestea daca le iei la radacina sunt cuvinte si formatiuni de cuvinte inventate de om pt a stabili o stare , o emotie , o interzicere de la ceva ( ex : minciuna , reguli, legi ) , daca nu ar fi inradacinata in cap ideea lumii de apoi ne-am omora pe strada stiind ca nu vor fi consecinte , ca ne-am *** pe ele de legi ,stiind ca nu au nici macar cel mai mic efect asupra noastra, prababil chiar daca spuneti ca sunteti atei desavarsiti undeva in coltul intunecat al constiintei voastre zace o speranta ca toata viata nu v-ati petrecut-o degeaba doar pt a procrea si a traii practic ca un animal evoluat, Dumnezeu este in noi prin spiritul ce ne-a fost dat inexplicabil noua oamenilor . singurele animale cu capacitate de gandire din lume !

 

@bryan: "daca nu ar fi inradacinata in cap ideea lumii de apoi ne-am omora pe strada..."

Ceea ce spui tu e foarte ingrijorator. Daca n-ai avea ideea asta absurda a "lumii de apoi" culeasa dintr-o carte de povesti conceputa in Epoca Bronzului ai omori lumea pe strada? Exact ce asteptam de la cineva care afiseaza un avatar nazist!

BTW, eu nu cred in lumea de apoi, n-am omorit pe nimeni si nu am astfel de planuri.

.

prietene,lumea de apoi exista indiferent in ce demoni crezi tu

o sa ne intalnim acolo

@bobi: Asta ar mai lipsi, sa nu scap de nebuni nici dupa moarte.

.

bryan,tie tot ceea ce iti pot spune,referitor la comentariul tau,este un citat din Einstein:

“Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de
pedeapsă si pentru că speră la o recompensă, atunci suntem intr-o stare jalnică." - Einstein

imi pare rau...

ca asta consideri despre mine..eu sunt o fire extrem de cumsecade si intelegatoare ceea ce doream sa xplic este ca fara o forta divina ce sa vegheze macar in mintea noastra, am fi pierduti , noi avem nevoie sa stim ca ceva sau cineva ne pazeste , apara , iubeste ,ganditi din punct de vedere al omului ce a trait in epocile religiilor,dar ganditiva cand nu existau zei , sau dumnezeu .....atunci cum era omul?....un barbar prost , triburi pagane ce nu stiau decat sa manance, *** si omoare ! ganditi-va la esenta !

p.s nu ma faceti nazist pt ca apreciez un nationalist, un om al razboiului !

@emil

Pai si nu suntem intr-o stare jalnica?
Evident ca aia de-si fac cruci cans trece tramvaiul prin fata bisericii sunt mai rau decat restu' , da' daca lor le place sa creada c-o sa le fie mai bine la groapa de veci, lasa-i in pace! Problema sunt ei, pentru ca nu pot accepta "necredinciosii"!

@bryan: Sint absolut convins ca esti o "fire extrem de cumsecade si intelegatoare".

Dupa grozaviile pe care le-a facut in al II-lea razboi mondial, Adolf Eichmann s-a asezat la Buenos Aires, unde lucra pentru o firma si isi crestea cei patru copii, avea o "fire extrem de cumsecade si intelegatoare".

@culitza: M-ai dat gata cu "Esti tare mic pretine."

Daca sint mic am avantajul ca nu traiesc cu capul in nori.

 

daca...

eu sunt nazist.....stalin ce a fost?....rusia ce a fost?....america ce este?...prietene ceea ce tu se pare ca nu stii este faptul ca daca te-ai duce macar odata in germania ai vedea ca nimeni nu-l huleste pe hitler , iar apoi exact cum a spus un mare comandant german, "cei ce pierd vor fi mereu cei blamati pentru razboi si vor fi trasi la raspundere "....nu abera ca daca nu ai avea legi asupra capului ai face ce ai vrea ne constrans de nimica, sfantule

 

@bryan: nu sint prieten cu tine

Cine a spus ca nu este nevoie de legi? Pai asta se stie de mult, se justifica atit rational cit si prin experienta.

ASAHA O FI, IN GENERAL ... DA' CAND TE DECLARI UN BOBOR DE UEBER_MENSCHEN, IN INTEGRUM, AU CAM MANCAT BATAIE, PE BUNE ...

Io crez ca si Hitler, din Gramada de "Hitleri" care MISHUNAU prin Germania inCrizata a Anilor 1918 -1933 a fost ALES deloc Intamplatoriu, cu Ideile Astea Rasiste ...

SI-A SEMANT CONDAMNAREA LA MOARTE ATUNCI, INCA DE CAND A SCRIS "MEIN KAMPF" IN PUSHKARIA, IN 1923 ...

Ieai Uniunii Ioropene a avut-o SI Napoleon, da' Prrostia de Militar Victorios i-a intunecat SI Mintea Remarcabila de politician si Administrator si Legiuitor ...

Este o Idee Excelenta TEORETIC ...
Da' ca OriCare ideologie, se trivializeza In PRACTICA ...

Odata se TRIVIALIZEAZA Primar, ca OriCe Idee ...
Apoi, MAI GRAV este TRIVIALUIZATA Expres de Mintzi Malefice, inDracite ADICA ...

Hitler PUTEA sa faca Ioropa Unita avand Germania ca MODEL DOAR, FARA Arme, doar CA EXEMPLU ...

Chiar si Stalin, care NU era un Prost, il aprecia si a fost Foarte Mirat cand a aflat ca il atacase ...
DOUA Saptamani a stat in Prostratzie ...

CAM PREA MULTZI UEBER_MENSCHEN MASCATZI PE AICI ...SI IO CARELE CREDEAM CA SUNT D'AIA, APOLOGETZII POLITICII CORECTE, CEI CARE MA DEPUN'TEAZA CU MULTA INVERSHUNARE COCALARA ... ...

Da' FALSHII Apologetzi ai Politicii Corecte

SUNT, DE FAPT, TOT UN FEL DE UEBER_MENSCHEN ...

Ceea ce EXPLICA Pun'taju' ... :)):)):))
Adica ei NU sunt de Acord ca Hitler a fost un Geniu Rau si SPECIAL Ales, TOCMAI pen'ca a fost, dintre TOTZI "Hitlerii" CREATZI de InCrizarea POST_ W W 1 a Germaniei,

CEL Mai Malefic, CESTIE Absolut NECESARA, STRATEGIC ... :)):)):))
ADICA EI, Pun'tatorii (sau STAPANII lor, maio precis ... :)):)):)) SUNT de Acord cu Lagarele de Concentrare SI Exterminare ale Evreilor ESTICI si a ALTOR Bobulatziuni (Rushi, Tzigani, Minoritatzi Sexuale, Estropiatzi ...)

Interesanta si Interpretarea Pun'tajelor !

Cam RISCANT pentru Autorii De_Pun'tajelor sa aiba de a face cu un GABIER Instruit Vreme de decenii, din PURA Placere Intelectuala, in Regiom Liber, Garantzia Obiectivitatzii ...

Iar Capcanele Auto_Didacticismului, REALE, s-au surmontat AUTOMAT prin Spectrul Extrem de Larg al Domeniilor Cunoashterii Abordate ...

SI, mai ales, prin APLICAREA NeAbatuta, Negresita, NeClintita, Ferma, IneBranlabila si, mai ales, I_Re_Futabila a unui Permanent

SPIRIT Critic la Extrem ...
Evident, si Auto_Critic ... :)):)):))
Concret, prin Permanenta NeIncredere asupra TUTUROR Afirmatziilor Posibile ...
Urmata de Analiza lor cu Date din MAI MULTE Surse si cu Mintea in OLucrare, Indelungata, Repetata si IAR Repetata ...


Prima   1   2   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor