Scrisoarea unui preot: Iuda traieste, nu s-a sinucis!

Autor:
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 17:58
20315 citiri
Scrisoarea unui preot: Iuda traieste, nu s-a sinucis!
Foto: YouTube / Drumuri Spirituale

Ultimele dovezi ale implicarii unor fete bisericesti in campania electorala pentru alegerile prezidentiale, in sprijinul candidatului PSD, premierul Victor Ponta, au starnit reactii dure, atat in societatea civila, in presa si pe retelele de socializare, cat si in randul clericilor.

Publicarea unei inregistrari in care parintele duhovnic Sebastian de la Manastirea Teghea (judetul Satu Mare) poate fi auzit cum ii indeamna pe enoriasi sa voteze cu Victor Ponta, in turul doi al alegerilor prezidentiale de pe 16 noiembrie, reprezinta doar cea mai recenta dovada a implicarii Bisericii Ortodoxe Romane, prin unii reprezentanti ai sai, in viata politica.

Preot, in biserica: Votati Victor Ponta! Amin!

Recent a aparut in presa si o inregistrare in care seful PSD Satu Mare, Mircea Govor, ii ameninta pe preoti ca nu vor mai primi bani, daca Victor Ponta nu castiga alegerile prezidentiale. Ba mai mult, liderul PSD ameninta fetele bisericesti din judet ca vor avea de suferit si preotesele, daca nu ii dau ascultare, iar spusele sale par sa dezvaluie existenta unui adevarat sistem prin care PSD influenteaza alegatorii, prin intermediul Bisericii.

Inregistrare halucinanta dintr-o sedinta PSD: Am vorbit cu preasfintitul, am vorbit cu toti popii...

Acest ultim episod dintr-un lung sir de nereguli sesizate de-a lungul campaniei electorale, in care liderii PSD s-au bucurat de sprijinul BOR, in timp ce fetele bisericesti au primit cadouri impresionante de la cei aflati la guvernare, a starnit un val de indignare in societate si rusine in sanul Bisericii.

Din acest sentiment ne-a scris si Parintele Arhimandrit Siluan Visan, care ia atitudine prin comentariul sau impotriva unor practici care nu fac cinste Bisericii si slujitorilor ei.

Iuda traieste, nu s-a sinucis!

"Navala de sentimente si ganduri imi inabusesc sufletul si durerea pentru cele ce se petrec ma impinge din ce in ce mai mult sa scriu aceste randuri.

In traditia poporului grec exista un proverb care spune ca cine vrea sa priveasca in sus si sa scuipe catre Dumnezeu se scuipa in fata de fapt. Stiu ca prin cele ce voi scrie ma scuip pe mine in fata, dar simt ca mai mult ca niciodata trebuie sa spunem adevarul si sa vorbim deschis fara ipocrizie, fara ocolire.

Imi este rusine de atitudinea ierarhilor si preotilor in tot acest joc murdar al politicii. Indraznesc sa scriu asumandu-mi toata responsabilitatea celor spuse pentru ca adevarul trebuie marturisit si credinciosul - ca noi toti de altfel - este dator sa stie lucrurile cu adevarata fata.

Privind icoana lui Hristos prind curaj si simt ca trebuie sa fiu sincer cu mine, cu voi. Nu slujesc si nici n-as vrea sa slujesc unui Dumnezeu ce a intors spatele omului sarac si simplu, pacatos si plin de indoiala; ci slujesc din toata puterea sufletului meu Lui Hristos ce a criticat ipocrizia si pacatul, care a marturisit adevarul Lui fara ca sa-l 'imbrace' cu frumusetile minciunii acestei lumi sau cu vorbele pompoase ale fariseilor.

BOR l-a bagat pe Arsenie Boca in campanie pentru Ponta - imparte icoane cu sigla PSD

Ma doare faptul ca pe jertfa lui de pe cruce, pe suferintele indurate pentru ca noi sa fim mantuiti, clerul (incepand de la cel mai mic, pana la cel mai mare) traieste lafaindu-se in palate, in bogatii, intr-o slujire a ce nu are nicio legatura cu cele ce Hristos ni le-a descoperit.

Spun Sfintii Parinti ca broboanele de sange din timpul rugaciunii in gradina Ghetimani erau aceste imagini cu slujitorii ce isi bat joc de jertfa Lui.

Nu exista nicio diferenta intre Iuda si Fariseii din zilele noastre ce-si vand credinta pentru sponsorizari, pentru bani... Cei treizeci de arginti nu difera de sumele alocate Catedralei Mantuirii Neamului si gandul ca ei construiesc biserici este bineplacut Domnului!...

Cred si marturisesc ca nu se bucura Dumnezeu cand vede ca poporul sufera de saracie si 'Inaltii Prelati' construiesc cheltuind sume exorbitante in ziduri. Ma tem ca in curand vom avea biserici, dar nu vom avea crestini. Si mai stiu un lucru: 'drumul spre Iad este pavat cu intentii bune!' (Dante) si astfel va exista un comunicat de presa din partea Patriarhiei care va spune ca: 'cei 30 de arginti, suma alocata, va fi folosita in scopuri caritabile...'.

Iohannis vs. Ponta: Preotii, acuzati ca le spun credinciosilor ce presedinte sa voteze

Pe de alta parte, in istoria bisericeasca se precizeaza ca Sf. Ioan Gura de Aur vindea toate obiectele de pret din biserici - candele, cruci, Evanghelii - si impartea banii saracilor. Iar cand a fost nevoie s-a certat rau cu puterea acelei vremi pentru o simpla vaduva credincioasa.

Si mai stiu ca Hristos spune ca 'Imparatia Mea nu este din lumea aceasta...', atunci de ce 'Inaltii' pupa mainile politicienilor? A oferit Hristos distinctii si diplome? Incununeaza pacatul si hotia in toata splendoarea ei?

Oare nu este elocvent faptul ca Hristos a spus: 'VAI VOUA CARTURARILOR SI FARISEILOR...' de foarte multe ori preotilor acelor vremuri. Vi se pare ca s-a schimbat ceva de atunci? Mie nu!... Are vreo legatura comportamentul din ultimele zile - ce cu totii il vedem - cu mesajul evanghelic al lui Hristos?... Si mai stiu un lucru: ca Hristos nu a spus 'vai tie!' nici adulterei, nici tanarului bogat, nici vamesului, niciunui pacatos! Ci numai fariseilor, celor care invatau poporul cum si cat sa creada, cum si cat sa se roage, cum si cat trebuie sa contribuie la bugetul sinagogii.

Vai noua tuturor care slujim lui Hristos fara ca faptele noastre sa reflecte dragostea lui Dumnezeu pentru om. Vai noua celor ce propovaduim fara sa traim invatatura. Vai noua ca nu alergam dupa oaia cea pierduta, ci incercam sa construim stane ca niste palate cu cele mai frumoase intentii: ca oile sa traiasca acolo confortabil. Ce este mai de pret, stana ca adapost si cladire moderna, sau oaia pe care trebuie s-o pastoresti?

Dupa fapta si rasplata: Ponta vrea sa dea imobile gratuite preotilor care au facut campanie pro PSD

Numai Dumnezeu stie cu cata durere scriu aceste randuri si urmaresc faptele fratilor de botez, dar ca sa fiu sincer pana la sfarsit, nici macar nu pot sa cer iertare de la voi pentru ei. Nu pot sa va privesc in fata si sa va spun ca au gresit si gresesc, caci ceea ce fac este strigator la cer si din cate se pare nu au pic de rusine!

Cand s-a pomenit ca bisericile sa fie birouri electorale, cand este ingaduit in loc de predica, de explicarea cuvantului lui, Dumnezeu sa se faca propaganda?... Daca eu sunt smintit, simt ca sunteti si voi. Daca eu sunt dezamagit, cu atat mai mult voi.

Preotii i-au cantat lui Dragnea "Vrednic este" (Video)

Hristos a spus: 'dati Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu...', nu a spus sa nu ne supunem conducatorilor ca cetateni ai acestei lumi, ci din contra, si-a platit si El darile catre autoritatile vremii. Nici Sf. Ap. Pavel nu ne invata sa fim razvratiti in fata conducatorilor, ci sa ne supunem cu ascultare.

Dar nu mai mult decat atat, nu trebuie sa propovaduiesc minciuna lor in loc sa propovaduiesc cuvantul lui Dumnezeu! Oare acesti prelati au impresia ca vor primi si ei diplome la judecata viitoare? Puterea si harul pe care-l au este al lui Hristos, nu al lor. Cel ce priveste slujirea lui Dumnezeu ca putere in fata poporului a inteles gresit lucrurile, mai rau decat asta este sa folosesti aceasta putere in slujba unor conducatori ce se prefac ca sunt credinciosi pentru a insela alegatorii

Cel ce cumpara de la un hot si el este hot... Si ii mai dau si o diploma de onoare. Saracii de ei!

Victor Ponta, pelerinaj de campanie la moastele lui Brancoveanu - ce dorinte si-a pus

Noi, ca pastori, suntem responsabili de turma lui Hristos, de felul in care ii ajutam la mantuirea sufletului, nu la cum sa-i indemnam ce sa voteze... Dar 'pestele de la cap se impute'. Daca noi suntem corupti si vanduti slavei lumesti, tot asa si credinciosii vor fi; daca noi spunem adevarul fara frica si lasam masca ipocriziei, tot asa vor face si credinciosii.

Va rog din suflet, frati crestini, pastrati-va credinta in Dumnezeu ce ne-a fost propovaduita in cuvant si fapta de catre Fiul Sau, caci nu credinta noastra este 'stramba', ci reprezentantii ei care o folosesc in folosul personal al lor.

Intr-un spital poate lucra si un medic ce nu-si practica cunostintele corect fiind interesat de spaga si cum sa ajunga director, dar asta nu inseamna ca toti medicii sunt la fel sau medicina este nefolositoare. Haideti sa nu invinuim pe Dumnezeu pentru faptele oamenilor, ci sa nu uitam jertfa si dragostea Lui.

Cred si marturisesc ca exista si alti clerici ce-mi impartasesc parerile, dar nu pot vorbi de frica superiorilor.

Eu cred si vreu sa traiesc indemnul lui Hristos: 'Nu va temeti!...', nu vreau sa traiesc in minciuna acestei lumi, ci urmez indemnurilor ce izvorasc din credinta si dragostea ce m-a indemnat sa-I urmez Lui.

Mai mult ca oricand trebuie marturisit adevarul, adevarul Lui... Sau asteptam sa vorbeasca pietrele?"

Arhimandrit Siluan Visan

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#preoti campanie electorala, #preoti alegeri 2014, #biserica alegeri PSD, #biserica campanie PSD, #preot voteaza Ponta , #biserica