Trafic restrictionat in Capitala de astazi: Urmeaza 6 zile de pelerinaj. La Bucuresti a venit si patriarhul Rusiei

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 07:10
4280 citiri
Trafic restrictionat in Capitala de astazi: Urmeaza 6 zile de pelerinaj. La Bucuresti a venit si patriarhul Rusiei
Foto: Arhiva site/basilica.ro

Politia Rutiera anunta restrictii de circulatie in Capitala, de marti si pana sambata, cand in Bucuresti vor incepe manifestari regiligoase pentru sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou.

Cele sase zile de pelerinaj vor fi deschise marti de procesiunea Calea Sfintilor, iar la ceremoniile religoase va lua parte si Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, PF Kirill, care va aduce la Bucuresti un fragment din moastele Sfantului Serafim de Sarov.

Potrivit Patriarhiei, marti, la ora 12:30, va avea loc procesiunea Calea Sfintilor, cu Icoana si moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, de la Catedrala Patriarhala, pe bulevardul Regina Maria, pana la baza Colinei Patriarhiei. Incepand cu aceeasi ora, de la Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou vor fi aduse in procesiune un fragment din Lemnul Sfintei Cruci, Icoana si moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina, precum si Icoana Sfantului Cuvios Serafim de Sarov, pe traseul Calea Serban Voda, strada Bibescu Voda, pana la urcarea pe Dealul Patriarhiei.

La ora 13:00, cele doua procesiuni se vor intalni la crucea brancoveneasca din piatra de la baza Colinei Patriarhiei si vor inainta impreuna pana la Catedrala Patriarhala, unde vor fi intampinate de Patriarhul Daniel. Apoi, fragmentul din lemnul Sfintei Cruci, icoanele si moastele vor fi depuse spre inchinare in noul baldachin de pe Colina Patriarhiei, unde vor ramane pana duminica seara.

Traficul rutier va fi inchis marti, intre orele 12:00 - 13:00, pe durata desfasurarii procesiunilor, pe traseele mentionate si pe strazile adiacente acestora.

Incepand de miercuri si pana sambata, in zona Catedralei Patriarhale vor avea loc pelerinaje, fara insa a fi afectat traficul rutier, insa in toata aceasta perioada este interzisa stationarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe ambele sensuri de circulatie, precum si pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei. De asemenea, este interzisa stationarea autovehiculelor pe bulevardul Regina Maria si pe strada 11 Iunie, pe trotuar, precum si in zona Parcului Carol - Fantana Zodiac, pe bulevardul Dimitrie Cantemir, intre str. Bibescu Voda si Biserica Sfantul Spiridon cel Nou, unde vor ajunge autocarele cu pelerini, conform Politiei Rutiere.

La ceremoniile religoase din aceasta saptamana va lua parte si Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, PF Kirill, care va aduce la Bucuresti un fragment din moastele Sfantului Serafim de Sarov, care apoi va fi daruit comunitatii ortodoxe ruse din Bucuresti (Biserica Sfantul Nicolae - Tabacu).

Vineri, de Sfantul Dimitrie cel Nou, Sfanta Liturghie va fi oficiata in Catedrala Patriarhala de catre Patriarhul Daniel, Patriarhul Kirill, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului si al Intregii Albanii, Anastasie, si Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Tinuturile Cehiei si din Slovacia, Rastislav, impreuna cu ierarhii straini delegati ai Bisericilor Ortodoxe si ierarhii romani prezenti la hram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#procesiune Sfantul Dimitrie Bucuresti, #patriarh Kiril Rusia Bucuresti, #pelerinaj Bucuresti 2017 , #biserica