Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un cunoscut regizor a protestat in fata Patriarhiei: S-a taiat in palma si a aruncat cu bani (Video) Iata reactia BOR

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 18:42
11635 citiri
Un cunoscut regizor a protestat in fata Patriarhiei: S-a taiat in palma si a aruncat cu bani (Video) Iata reactia BOR
Foto: Facebook/Alexandru Solomon

Regizorul Alexandru Solomon a protestat, joi, la Patriarhia Romana, fata de vizita Patriarhului Kirill al Moscovei si Intregii Rusii la Bucuresti, intr-o maniera considerata de unii artistica si de altii socanta: s-a taiat in palma si a aruncat cu bani pe jos, in memoria tuturor victimelor represiunii comuniste.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al BOR, considera ca regizorul nu a inteles semnificatia evenimentului de joi daca a ales sa protesteze astfel.

"A fost gestul unui om care, daca a fost lucid in momentul comiterii lui, nu a inteles nimic din semnificatiile reale ale evenimentului dedicat de Patriarhia Romana omagierii tututor martirilor si marturistorilor credintei crestine sub comunism", a declarat Banescu pentru Ziare.com, referitor la gestul regizorului.

Amintim ca joi, purtand la gat fotografii cu Vladimir Putin, patriarhii Kirill si Daniel si Liviu Dragnea, Alexandru Solomon a fost in curtea Patriarhiei Romane, unde a spus ca sustine un act artistic: dupa ce si-a taiat palma stanga, a impartit bani.

Jandarmii prezenti l-au remarcat imediat si l-au chestionat timp de mai multe ore.

"Este un act artistic. Am vrut, cu ocazia vizitei Patriarhului Kirill, sa fac un dar de sange si de bani, in memoria victimelor tuturor politiilor secrete din Rusia si din Romania", a spus cineastul fiind filmat, intrerupt de jandarmi, care ii cereau in mod repetat actele de identitate, conform News.ro.

In plus, ei i-au cerut sa isi dea jos de la gat "colierul" de imagini si sa tina bratele pe langa corp. "Nu imi place sa stati asa", a spus unul dintre jandarmi. "Nu este normal. Ma amenintati. Nu ma simt in siguranta. Este nefiresc". Regizorul a insistat un timp sa isi duca mai departe actul artistic.

Alexandru Solomon a fost insotit la o ambulanta, pentru a-i fi bandajata mana, unde jandarmii i-au scos siragul de fotografii de la gat.

"Sunt portrete oficiale ale patriarhilor. De ce mi le luati? De ce va deranjeaza?", i-a intrebat el pe jandarmi, care l-au asigurat ca i le vor inapoia.

Intrebat de medicii de pe ambulanta care a fost motivul ranii de la mana, Solomon a raspuns: "M-am taiat intentionat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Kirill al Rusiei, care vine in Romania cu binecuvantarea presedintelui Putin, fost coleg in KGB, am vrut sa fac un dar de sange si de bani in memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din Romania si din Rusia. Asta e tot".

Intr-un comentariu scris pe pagina sa de Facebook, regizorul a precizat: "Actiunea a durat 1 minut, dar ce a urmat a durat 7 ore: jandarmi, politie, psihiatrie. Concluzia: tulburari de adaptare".

Patriarhul Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii a ajuns joi la Bucuresti si a adus cu el moastele Sfantului Serafim de Sarov, care vor fi depuse la Biserica Rusa din Capitala. Patriarhul rus a spus ca noi, crestinii ortodocsi care traim in tari diferite, trebuie sa stim ca avem valori comune, astfel ca exista un potential extraordinar de cooperare si interactiune.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#regizor protest Patriarhie, #regizor taiat palma Patriarhie, #Alexandru Solomon protest patriarhie , #biserica